Leerlingen overhandigen de cheque in De Marke.
Leerlingen overhandigen de cheque in De Marke. Foto: Bob Awick

Lesmarathon van 24 uur
voor bewoners De Marke

HUIZEN - Leerlingen Scholengemeenschap de Huizermaat hebben bijna 3.000 euro opgehaald met een 24-uurs lesmarathon. Het opgehaalde geld is bestemd voor een heuse tovertafel voor bewoners van verzorgingstehuis de Marke.

De deelnemende leerlingen van de Huizermaat lieten zich sponsoren om vervolgens 24 uur non-stop les te volgen op school. Voor deze schooldag was een speciaal lesrooster gemaakt om de jongeren geboeid te houden.

door Floris Hulleman

Wethouder
Het totale geldbedrag, 2.978,43 euro, is afgelopen vrijdag in het bijzijn van een aantal leerlingen overhandigd aan de Marke. Bij de overhandiging was ook wethouder Janny Bakker aanwezig. Met het geld kan het verzorgingstehuis een speciale tovertafel kopen voor de afdeling dementie.

Tovertafel
De tovertafel stimuleert fysieke en cognitieve activiteit en sociale interactie van ouderen met dementie met minimale begeleiding. Het concept bestaat uit interactieve lichtanimaties die op de eettafel worden geprojecteerd. De animaties reageren op de beweging van handen en armen.

Huizermaat organiseert elk jaar rond kerst activiteiten om geld op te halen voor een goed doel. Dit jaar waren zij getipt door de burgemeester om zich voor dit goede doel in te zetten.