De Sint Jans Schola verzorgt 26 december, tweede kerstdag, een optreden.
De Sint Jans Schola verzorgt 26 december, tweede kerstdag, een optreden.

donderdag 24 december

Herderstocht

Op kerstavond waan je je in Eemnes even in Bethlehem. Er is een sfeervolle route uitgezet door Eemnes langs diverse taferelen die te maken hebben met het kerstverhaal, georganiseerd door vijf kerken uit Eemnes. Tickets à € 2,- zijn vanaf 17 december verkrijgbaar bij de Primera in Eemnes. Kinderen onder de vier jaar kunnen gratis meelopen. De tocht start om de tien minuten tussen 17.00 uur en 19.30 uur vanaf De Wel aan de Rutgers van Rozenburglaan 1.

Kerstoptreden

Zangeres, liedjesschrijver en verhalenverteller Elise Mannah is om 20.00 uur te horen in de Kruiskerk in Huizen. Geniet van de muziek van Elise, luister naar een overdenking van ds. Gert Oostermann, zing en bid mee. J. van Wassenaerstraat 1.

Kerstoptreden

Gospelkoor Switch! verzorgt een kerstdienst in de Goede Herderkerk in Huizen. De dienst heeft als thema: 'Onderweg naar het kind'. Bezoekers volgen Jozef en Maria op hun reis naar Bethlehem en zoeken samen met de Wijzen naar het kind. 22.00 tot 23.15 uur.

Kerstnacht

De jaarlijkse kerstzang op het Oude Raadhuisplein in Huizen wordt gevierd met het koor Good News, afgewisseld met tekstlezingen en samenzang. Ilonka Terlouw vertelt het kerstverhaal. Aanvang 22.00 uur. Na afloop is er warme choco/koffie.

zaterdag 26 december

Kerstconcert

De Sint Jans Schola verzorgt een afwisselend programma met traditionele en minder bekende kerstmuziek. Kerk open om 13.30 uur; aanvang concert is 14.00 uur. Toegang is vrij. Na afloop is er een deurcollecte. www.sintjansschola.nl.

zondag 27 december

Beeldhouwen

In deze workshop van een dag maken aanwezigen kennis met beeldhouwen. Zij gaan met twee kilo steen aan de slag; raspen en vijlen teneinde een beeld te realiseren.
Kosten: € 75,- inclusief materiaal en lunch. 10.00 tot 16.00 uur. Lindenlaan 113 Huizen. Aanmelden: ellenhofstee@gmail.com.

Dansen bij Jansen

Livemuziek van Rainbow Trio bij deze speciale kersteditie van Dansen bij Jansen in De Hilt in Eemnes. Dit is een gelegenheid om de stijldanskwaliteiten bij te schaven. De zaal wordt gevuld met een jaren-60-sfeertje, livedansmuziek en een bar. Tijd: 14.00 tot 17.00 uur. € 3,-.

maandag 28 december

Kinderkerstfilm

De kinderfilm 'Casper & Emma Een Vrolijk Kerstfeest' draait om 14.30 uur in De Brink in Laren. Casper en Emma hebben zin in een witte kerst, maar waar blijft de sneeuw? En komt de Kerstman wel bij ze op bezoek? Ze besluiten hem een brief te sturen. Entree: € 4,- inclusief een glaasje ranja. Reserveren: reserveren@hartvanlaren.nl of 035-7513991.

dinsdag 29 december

Film

De film 'Mr. Holmes' (2015) draait om 14.30 uur in Het Brinkhuis, Brink 29 Laren. Het is 1947. Speurneus Sherlock Holmes is lang voorbij zijn gloriedagen en slijt zijn tijd in een boerderij, samen met zijn huishoudster. Het geheugen van Holmes gaat langzaam achteruit dus probeert hij in een dagboek zijn belangrijkste herinneringen vast te leggen. Er is één zaak die hij maar niet kan vergeten: de onopgeloste gebeurtenissen rondom een beeldschone jonge vrouw. Entree: € 7,-. Reserveren: reserveren@hartvanlaren.nl of 035-7513991.

Bootcamp

Kom sportief meedoen met de bootcamp van Dance-Point Huizen. Start om 19.00 uur op de dansschool met een warming-up. Daarna sporten met Sport 't Gooi en afsluiten met een cooling-down op de dansschool. € 10,-. Opgeven: info@dance-point.nl. Havenstraat 305d.

woensdag 30 december

Kinderfilm

De kinderfilm 'Casper & Emma Op Wintersport' draait om 14.30 uur in Het Brinkhuis in Laren. Casper is bang dat zijn ouders gaan scheiden. Emma probeert Casper op te vrolijken en vraagt hem mee op skivakantie. Daar wordt Casper jaloers op een jongen die indruk maakt op Emma, omdat zij vindt dat hij zo goed kan skiën. Lukt het Casper om zijn ski-angst te overwinnen en Emma voor zich terug te winnen? Entree: € 4,- inclusief een glaasje ranja. Reserveren: reserveren@hartvanlaren.nl of 035-7513991.

tot donderdag 31 december

Expositie cursisten
Marloes Eerden

De cursisten van Marloes Eerden exposeren schilderijen, gemaakt met gemengde technieken. Wijkcentrum De Malbak, Wetering 122 Blaricum.

donderdag 31 december

Kopje koffie

Senioren zijn tussen 10.00 en 11.30 uur welkom voor een kopje koffie in Het Brinkhuis in Laren. Brink 29.

zaterdag 2 januari

Orgelconcert

Het nieuwjaarsdubbelorgelconcert met Martin Mans en Dirk Out vindt plaats in de Kruiskerk in Huizen. Zij spelen eigengeliefde muziek en er is ruimte voor improvisaties. 15.00 uur, deur open om 14.30 uur. Kaarten à € 10,- zijn voorafgaand aan het concert te koop.

Danscafé

Bij danscafé Proost! bij Dance-Point Huizen wordt de jaarwisseling gevierd onder het genot van een drankje en een dansje. Iedereen is welkom, ook niet-leden. De entree is gratis. 20.30 tot 24.00 uur.

donderdag 7 januari

Rijbewijskeuring

Senioren, chauffeurs met C/D/E-rijbewijs en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs door een arts moeten worden gekeurd, kunnen terecht in 't Vuronger, Schoolstraat 6. Senioren betalen € 30,- en chauffeurs tot 75 jaar met rijbewijs C/D/E € 52,50. Reserveer een tijd, of plan de keuring op een andere datum via www.regelzorg.nl.

vrijdag 8 januari

Taijischool

Voor iedereen die wel eens heeft voorgenomen om meer te bewegen of met taijiquan te beginnen, biedt taijischool OneMoves een speciale taiji-les voor beginners. Taijiquan is een in China ontwikkelde vechtkunst die zich geleidelijk aan heeft ontwikkeld als bewegingsleer en als methode om gezond te blijven. 20.00 uur in Bewustzijnscentrum Bala, Trompstraat 1 in Huizen. € 12,50. Opgeven: info@onemoves.nl en www.onemoves.nl.

zondag 10 januari

Midwintervuur

Het Blaricums Midwintervuur vindt vanaf 14.30 uur plaats aan de Meentzoom en biedt de kans om elkaar in een unieke sfeer een gezond en gelukkig 2016 te wensen. Zodra de schemer invalt, worden de ingeleverde kerstbomen onder toeziend oog van de brandweer tot een groots vuur ontstoken. Naast een optreden van Ivanildo Kembel, bekend van The Voice of Holland, zijn er diverse sportclinics voor kinderen. De loterij biedt kans op mooie prijzen. Er kan ook gegeten en gedronken worden. De bijeenkomst heeft als doel geld in te zamelen voor twee goede doelen: Stichting Stofwisselkracht en Stichting De Droomboom.

dinsdag 12 januari

PEPtalk

PEPtalk is een manier om vrijblijvend te netwerken voor bevlogen mensen die elkaar inspireren. De titel van deze bijeenkomst is 'Wat is de motor van jouw leven?'. Drie inspirerende coaches hebben oplossingen om ons lijf gezond en slank te krijgen en te houden. Sprekers: Wijnand van Colle, Wendy Kuit, Nicole Pierlot. Brinkhuis, Brink 29 in Laren. 19.15 uur. € 17,-. Aanmelden via www.peptalkproductions.nl.

tot woensdag 13 januari

Expositie BEL-Art

Tijdens de 26e BEL-Art-tentoonstelling is werk te zien van Karin Teesink-van den Berk, Winnie Fokker en Betty Johann-Bitter. Zuidersingel 5 in Eemnes.

donderdag 14 januari

Cursus
Concertgebouw

In de cursus over de geschiedenis van het Concertgebouw en de Concertgebouwbuurt geeft musicologe drs. Henriët Gerritse-Griffioen van Muziek Instituut Griffioen antwoord op vraagstukken rondom het beroemde gebouw. De cursus start medio januari 2016 en bestaat uit acht lessen. Een les duurt twee uur. Lestijden zijn van maandag t/m donderdag, zowel overdag als 's avonds, en worden in overleg met de cursisten afgesproken. Het lesgeld bedraagt € 10,- per uur inclusief koffie en thee. Inschrijven: www.miglaren.nl. Locatie: Graafland 3, Laren.

tot vrijdag 15 januari

Expositie
Fred Klaasen

Werken van Fred Klaasen zijn te zien in het gemeentehuis van Huizen. Klaasen was werkzaam als reclameontwerper, industrieel vormgever en tekendocent. Zijn schilderijen, pastels en houtskooltekeningen staan bekend om de solo- en groepsexposities. Zijn werken zijn gemaakt tijdens en naar aanleiding van zijn reizen naar Alaska.

Een uitsnede uit werk van Fred Klaasen, te zien in het gemeentehuis in Huizen.