Afbeelding
Foto: Gemeente Huizen

Wethouder Marianne Verhage

Welk woord/begrip wilt u niet meer horen in het nieuwe jaar en waarom?
"Ik ben niet zo van het niet meer willen horen van een woord. Dat zou betekenen dat mensen bepaalde dingen in mijn bijzijn niet zouden mogen zeggen. Ik vind vooral dat inwoners van Huizen vrij met mij in gesprek moeten kunnen gaan. Ik zal dan op mijn beurt vragen stellen en ons beleid uitleggen. Samen komen we dan denk ik wel een heel eind."

Wat staat boven aan uw bucketlist?
"Persoonlijk wil ik meer bewegen. Er wordt gezegd dat zittend werk een gezondheidsrisico is, in vergelijkbare mate zoals roken dat was. Op mijn bucketlist voor mij als wethouder staat dat ik in 2016 vaak in contact wil zijn met jongeren. Ik wil vooral dat zij op een positieve manier in het HuizerNieuws komen."

Wat laat u definitief achter u en waarom?
"Ik laat het jaar 2015 definitief achter mij omdat dit jaar gewoon om is. Ik ben een mens die echt per dag leeft en dagelijks heel bewust de bladzijde van die dag omsla naar de volgende. Mooi dat je dan elke dag weer opnieuw mag beginnen met nieuwe energie. Elke morgen ontvang ik de nieuwe dag vanuit de hand van God. Ik vraag me dan af waar mijn verantwoordelijkheid voor die dag ligt. Iedere avond leg ik de dag weer terug in zijn hand."

Wat wilt u in ieder geval bereiken dit jaar in het belang van de gemeente Huizen?
"1. Dat de jeugdigen en ouders ervaren dat er in Huizen een goed opgroei- en opvoedklimaat is. En dat jeugdigen, ouders, buurtbewoners et cetera elkaar versterken. Als dat niet lukt, dat ze dan met hun vragen laagdrempelig bij de juiste persoon terechtkunnen. De medewerker van Jeugd en Gezin moet uiteindelijk voor de jeugdige en de ouder met één druk op de telefoonknop een luisterend oor kunnen bieden of naar de juiste persoon kunnen doorverwijzen.
2. Dat de inzet van de buurtsportcoach tot volle omvang groeit en dat deze coaches door heel Huizen heen gesignaleerd worden. Dit zal leiden tot het meer en samen bewegen van inwoners en het bevorderen van gezond gewicht van jongeren.
3. Dat er meer sociale woonruimte beschikbaar komt, zowel voor inwoners die al langer op de wachtlijst staan als voor statushouders."