Voorzitter Martin Vlaanderen van BPV Holleblok overhandigt het vogelhuisje aan wijkagent Menno Mulder.
Voorzitter Martin Vlaanderen van BPV Holleblok overhandigt het vogelhuisje aan wijkagent Menno Mulder. Foto: BPV Holleblok

Buurpreventievereniging schenkt politie vogelhuisje

HUIZEN – De politie in de gemeente Huizen heeft zijn eigen vogelhuisje dat binnenkort op de binnenplaats van het bureau wordt openhangen. Het gaat om een ludieke actie van Buurt Preventie Vereniging (BPV) Holleblok, die zondagmiddag via de handen van voorzitter Martin Vlaanderen de zelfgemaakte nestkast aanbood aan wijkagent Menno Mulder.

"Het gaat om een vogelhuisje dat geschilderd is in de kleuren van het logo van de BPV Holleblok, waarbij het vlieggat toepasselijke tralies heeft gekregen. De wijkagent had aangegeven dat er regelmatig 'vreemde vogels' bij hen op het bureau verschijnen en daarmee was het idee van dit politie-vogelhuisje geboren."

De overhandiging van het cadeau aan de politie is het sluitstuk van een eerdere buurtactie, waarbij ouders en kinderen gezamenlijk nestkastjes hebben getimmerd en beschilderd. Dit deden zij tijdens de Burendag in september vorig jaar. Toen zijn er in totaal 30 vogelhuisjes gemaakt, die op diverse plekken in de wijk Huizermaat-West zijn opgehangen.