Een lezing over Van Gogh op 4 februari in Laren.
Een lezing over Van Gogh op 4 februari in Laren. Toren op de begraafplaats in Nuenen, Van Gogh.

donderdag 4 februari

Koffie drinken

Voor senioren. In het Brinkhuis in Laren. Vanaf 10.00 uur.

SeniorWeb

Bij de themaochtend van SeniorWeb krijgen aanwezigen informatie over het maken van mappen, foto's bewerken op onder andere uw smartphone, laptop of desktop, werken in de Cloud, Windows 10 en privacy. Van 10.00 tot 12.00 uur in Bibliotheek Gooi en Meer in Eemnes. Toegang is vrij.

Taxatie- en innamedag

Op deze innamedag van Zuydwal Veilingen kan werk worden ingebracht voor de voorjaarsveiling op 18 april in het Brinkhuis in Laren. Tussen 11.00 en 14.00 uur beoordelen experts schilderijen, bronzen, zilver en design.

Cursus bridge

De cursus bridge voor beginners in De Hilt in Eemnes biedt een inleiding op bridge. www.volksuniversiteitlaren.nl

Kindertoneel

Bolletje Rolletje Kindertoneel geeft een proefles voor kinderen van zes tot elf jaar. Van 16.15 tot 17.45 uur in kindcentrum De Optimist, Koers 43 in Huizen. Kinderen kijken rond en doen mee met toneelspelen. De cursus is geschikt voor kinderen met en zonder toneelervaring. Neem contact op met 035- 6948521 of kijk op www.bolletjerolletje.nl en kom een kijkje nemen.

Lezing Van Gogh

De heer Jaap van Duijn geeft een powerpointpresentatie over 'Van Gogh, kunst en religie', in de NPB kerk in Laren. Van Duijn, voorzitter van de Stichting Gifted Art, vertelt welke invloed Van Gogh's aanvankelijke beroepskeuze, predikant zoals zijn vader, op zijn uiteindelijke bestemming als schilder had. 19.30 tot 21.30 uur. De Velthuijsenlaan 17. Toegang is vrij, collecte na afloop.

Stembevrijding

Zangeres en actrice Jeannine Geerts geeft om 19.45 uur een workshop stembevrijding in het Brinkhuis in Laren. Kosten: € 35,-. Contant betalen. Aanmelden: jgeerts@fadango.nl

Politiek café

Het politiek café in het Brinkhuis in Laren gaat over de fusieperikelen rond de BEL dorpen in Gooi-Noord en de 'sturende' rol van de provincie daarin. Gasten: Niels Rood wethouder Eemnes, Peter Calis, Larens Behoud, Marcus van den Brink, PVDA, Bart de Nie, VVD, Carien Bölger, Hart voor Blaricum, Gerard Knoop, CDA Blaricum, Bert Rebel CDA, Huizen. 20.00 uur. Brink 29, Laren.

Lezing Fik Meijer

HLB Academie en het Humanistisch Verbond organiseren een lezing door meesterverteller Fik Meijer in de bibliotheek vestiging Huizen, aanvang 20.00 uur. Fik Meijer is bijzonder hoogleraar zeegeschiedenis van de klassieke oudheid. 20.00 uur. Kaarten via www.bibliotheekhlb.nl

vrijdag 5 februari

Mamacafé

Alle (aanstaande) ouders met kinderen tot vier jaar zijn welkom bij het mamacafé in Huizen. Marieke Galman, CJG jeugdconsulente, praat over gezonde voeding, 10.00 tot 11.30 uur. Wijkcentrum 't Holleblok, Holleblok 2a.

Balanstraining ic

Training specifiek bedoeld voor degenen die de Intensive Care minimaal 9 maanden geleden hebben verlaten. In 5 bijeenkomsten van 2,5 uur worden nieuwe manieren verkend om gericht te werken aan het herstel op mentaal, fysiek en sociaal vlak. Bewustzijnscentrum Bala in Huizen. 14.00-16.30 uur. 06-36191021 of hanneke@gezondheidszorgcoach.nl.

Techniek Ballroom

In deze korte cursus van drie lessen gaat Dance-Point in op de wereld van de Ballroom. Waar komt een beweging vandaan, hoe sta je tegenover elkaar, waar moet je rekening mee houden, speerpunten en leuke weetjes. 20.30 tot 22.00 uur, op 5, 12 en 19 februari. Aanmelden: info@dance-point.nl. € 30,-

5 februari tot 13 februari

Toneel

Deo et Arti speelt Het Verjaardagsfeest van Harold Pinter, een klassieker met dreigende ondertoon en elementen van absurditeit en geweld. De voorstellingen zijn in theater de Hasselbak, Hasselaarlaan 1d te Eemnes. Op 5, 6, 12 en 13 februari, aanvang om 20.15 uur. Kaarten van € 12,50 zijn te bestellen via reservering@hasselbak.nl of 06 43866771.

zaterdag 6 februari

Repair Café

Het Repair Café vindt plaats in zorgcentrum Johanneshove, Eemnesserweg te Laren. Tussen 10.00 en 13.00 uur is het enthousiaste reparatieteam u graag van dienst met het repareren van apparatuur, kleding, fietsen, meubilair en meer. De reparaties zijn gratis, wel dient u te vervangen onderdelen zelf mee te brengen.

zondag 7 februari

Rouwcafé

Humanitas Eemland en Versa Welzijn geven een rouwcafé. Het thema is 'teksten en muziek'. Muziek en woorden kunnen raken, verhelderen, troosten. 13.30 tot 16.00 uur in wijkcentrum De Bongerd, Jhr. Roelllaan 17, Eemnes. Toegang is vrij.

Concert

Hermine Deurloo (chromatische harmonica) en Rembrandt Frerichs (piano) geven een concert in het Rosa Spier Huis, Esseboom 2 in Laren. Het evenement wordt georganiseerd door de Stichting 'Voor en Door Kunstenaars'. Donateurs hebben voorrang bij toewijzing van plaatsen die niet door de bewoners van het Rosa Spier Huis zijn bezet. Van niet-donateurs wordt een bijdrage in de kosten gevraagd. 15.30 uur. www.rosaspierhuis.nl.

Spiritueel café

Op zoek naar een romantische avond rond Valentijnsdag? Eetcafé Leeftocht biedt naast een speciale maaltijd ook verschillende Bijbelse liefdesparen. Op 12 februari, reserveren voor 7 februari via 035 5268725. 18.00 uur. 't Vuronger, Schoolstraat 6 in Huizen.

maandag 8 februari

Rechtswinkel

Tussen 19.30 en 20.30 uur in het Brinkhuis in Laren.

Oefenavond

De Klepperman van Elleven, een folkloristische dansgroep bestaande uit verschillende leeftijdsgroepen in Laren, geeft een oefenavond in de Blokhut van Speeltuinvereniging Ons Genoegen, Smeekweg 104 in Laren. Belangstellenden uit de omgeving kunnen een kijkje komen nemen en meedoen. 19.50 tot ongeveer 21.45 uur. De koffie is gratis. www.kleppermanvanelleven.nl

dinsdag 9 februari

Peptalk

PEPtalk presenteert een pre-valentine's avond, voor iedereen die de ware liefde zoekt of die zijn relatie naar de volgende level wil krijgen. Het thema: Love Talk, de geheimen van chemie, sex en verbondenheid. Sprekers: Marjan Marnissen, Tony Verheij, en Kay van der Grift & Frank Wiewel. Reserveren: www.peptalkproductions.nl. Kaarten kosten € 17,-. 19.15 in het Brinkhuis van Laren.

Lezing

Dr. Paul Gabriner vraagt zich af: 'wat mankeert Noach?'. Als je het verhaal leest, is Noach alleen maar passief, 100% gehoorzaam. En waar veel mensen nooit bij stilstaan, is dat hij nooit spreekt. Dit en veel meer komt deze avond aan de orde. Aanvang 19.30 uur in de Oosterlichtkerk in Huizen. Aanmelden: 035 5268725.

9 februari tot 29 februari

Winter boekensale

Bibliotheek vestiging Huizen start haar boekenverkoop met een nieuwe voorraad afgeschreven populaire romans, informatieve boeken, dvd's, bladmuziek en jeugdboeken. Voor € 5,- kan de tas gevuld worden met afgeschreven boeken. Ook niet-leden kunnen een tas komen vullen. Plein 2000 - 1, Huizen.

donderdag 11 februari

Mindfulness

Deze training mindfulness helpt je beter met stress omgaan. Mindfulness wordt ingezet bij klachten als angst, pijn, ziekte, chronische klachten, hooggevoeligheid en lichamelijke beperkingen. Opgeven voor deze kosteloze en vrijblijvende introductieworkshop via info@mindfulcoach.net. 14.00 tot 15.30 uur in bewustzijnscentrum Bala, Trompstraat 1 in Huizen.

Ladies night

De Wijn & Wol Ladies Night vindt plaats in het Huizer Museum. Samen breien met de beste breisters van Huizen, een hapje, een drankje en met een mooi resultaat naar huis. Bezoekers kunnen een exclusief Granny's Finest breipakket aan­schaffen met wol, naalden en patroon, en daarmee aan de slag gaan. De Granny's beantwoorden allerlei breivragen en helpen iedereen op weg. 19.00 tot 21.00 uur. € 17,50 inclusief koffie en wijn (excl. materiaal). Aanmelden: receptie@huizermuseum.nl of 035 5250223.

Tekening lezen

Na een korte meditatie maakt iedereen een tekening die daarna door Maureen Grolleman gelezen wordt. Zij leest een stukje verleden, heden en toekomst over u met als doel openingen te creëren en inzichten te verschaffen. Yogacentrum Surya, Logger 8 in Huizen. 19.45 tot 21.30 uur. € 15,-. Aanmelden: 06-26499828 of 035-5258410

tot maandag 29 februari

(h)Artgalerij

David Kok (Hilversum, 1982) exposeert zijn schilderijen op de (h)Artgalerij, de expositiewand in de bibliotheek van het Brinkhuis in Laren. Hij heeft altijd een grote fascinatie gehad voor Japanse kunst en cultuur, Amerikaanse comicbooks en sciencefiction modelbouw. Deze invloeden zijn terug te vinden in zijn werk. www.davidkok.nl.

Proefles kindertoneel 4 februari in Huizen.