Markt op voor handtekeningen tegen vrije busbaan

HUIZEN - Het collectief achter de petitie tegen de vrije busbaan gaat komende zaterdagen de markt op om handtekeningen te verzamelen. Inmiddels heeft het collectief al 250 papieren versies binnen. Dat vertelt Dian Vrijmens, de initiatiefnemer van de petitie.

"De handtekeningen zijn afkomstig van sportverenigingen, zoals de atletiekvereniging waar de petitie op de balie heeft gelegen. Wij zijn langs Voor Anker en de Rustmaat gegaan waar de petitie is rondgegaan. Verder hebben een paar leden van de carnavalsvereniging de petitie ingeleverd."

Petitie
Vrijmens begon aan het begin van dit jaar online deze petitie. Inmiddels is deze online variant 1.500 keer ondertekend. Kern van de petitie is dat ondertekenaars tegen de komst van een vrije busbaan zijn, omdat onlangs uit onderzoek is gebleken dat het meerijden via het Merk ook 'HOV-waardig' is. De handtekeningen moeten uiteindelijk aangeboden worden aan de provincie.
Om meer mensen te bereiken heeft het inwonerscollectief zich nu voorgenomen om ook actief de straat op te gaan. Daarom is besloten om komende zaterdagen op de markt in het Oude Dorp en in de Oostermeent handtekeningen te verzamelen voor de petitie tegen de vrije busbaan.

Uitleg
Ook zullen de leden uitleg geven over de status van de besluitvorming. "Veel mensen denken dat het allang voorbij is, aangezien de gemeenteraad tegen was", licht Vrijmens toe. "Er is echter nog volop overleg over de toekomst van de snelle buslijn en het laatste woord is er zeker nog niet over gezegd."
Verder heeft het bewonerscollectief besloten om geen bewonersavonden te organiseren zoals in Blaricum twee keer is gedaan. Wel blijft het collectief actief en samenkomen om de vorderingen te bespreken.