Kinderkoor Watoto uit Afrika geeft woensdag 24 februari een optreden in de Goede Herderkerk in Huizen.
Kinderkoor Watoto uit Afrika geeft woensdag 24 februari een optreden in de Goede Herderkerk in Huizen.

donderdag 18 februari

Presentatie India

Steven Oudhuizen geeft een fotopresentatie in de Bibliotheek Gooi en meer, vestiging Eemnes. Hij vertelt aan de hand van een fotopresentatie over zijn reizen naar India en met name over Punjab, een provincie met ruim 25 miljoen inwoners. De ochtend is inspirerend, informatief en gezellig. De toegang is vrij. 10.00 tot 12.00 uur.

Koffiedrinken

Voor senioren. 10.00 uur. Het Brinkhuis Laren.

Schilderworkshop

Aanwezigen bij deze workshop beschilderen een groot bord (34 cm) met rand. Zij kiezen een eigen thema, ontwerp en kleuren en leren in het gezellige atelier van de Keramiekfabriek in Laren de fijne kneepjes van het vak. Aanmelden: www.volksuniversiteitlaren.nl.

Lunchpauzeconcert

'Winterkristallen' is onderdeel van een vierluik aan harpconcerten over de jaargetijden, waartoe ook de vier elementen, windrichtingen, dagdelen en fasen in een mensenleven behoren. Carla Bos speelt de Keltische hakenharp. 12.30 tot 13.15 uur, zaal open om 12.00 uur. In de raadzaal van het Gemeentehuis van Eemnes, Zuidersingel 1. € 10,- entree.

Veteranen Huizen

De bijeenkomst van de Veteranensociëteit Huizen vindt plaats in de Brassershoeve aan de Waterstraat 2. Alle veteranen zijn van harte welkom. 14.30 tot 17.00 uur.

Kracht van ademen

Tijdens deze workshop ervaren aanwezigen een transformerende en helende ademsessie. Zij leren om hun volledige ademcapaciteit weer te gebruiken. Hierdoor ga je je energieker voelen en doorbreek je onbewuste patronen. Bewustzijnscentrum Bala, Trompstraat 1 Huizen. Inschrijven: info@bewustademen.nl.

Rondje Cultuur

Te gast bij het Rondje Cultuur in De Hilt in Eemnes zijn Diana Kostman en IJsbrand van Dijk. Zij vertellen over hun kunsthistorisch videoproject Tout l'Art. In het kader van het Jheronimus Boschjaar gaat de meest recente documentaire over deze Bossche meester en de wereld waarin hij leefde. Deze aflevering wordt vanavond getoond. BUE verzorgt de muziek. Entree is gratis. Hasselaarlaan 1C.

vrijdag 19 februari

Mamacafé

Ook zo benieuwd hoe je nu het beste een baby kan dragen met een doek of draagzak? En tot welke leeftijd? Alle (aanstaande) ouders met kinderen tot vier jaar zijn welkom. 10.00 tot 11.30 uur. Wijkcentrum 't Holleblok, Holleblok 2a Huizen.

Mytylschool

Mytylschool De Trappenberg houdt van 9.30 tot 12.00 uur een open dag. De school verzorgt opleidingen voor lichamelijk en/of meervoudig gehandicapte en langdurig zieke jongeren van twaalf tot twintig jaar. De school onderscheidt de volgende leerstromen: VSO EMB en VSO ZML/MG. Crailoseweg 116 A Huizen. www.mytylschool-detrappenberg.nl.

19 februari en 20 februari

Toneel Ontwaakt

Eenakteravond met het toneelstuk 'Vissen'. Naast Vissen presenteren ook andere toneelgroepen hier hun eenakter.
Reserveren: www.toneelontwaakt.nl. 20.15 uur, Bakboord 70 Huizen. Kaarten: € 10,-.

zaterdag 20 februari

Repair Café

Het Repair Café in wijkcentrum De Bongerd, Jhr. Roëlllaan te Eemnes is open van 10.00 tot 13.00 uur. Vrijwilligers repareren huishoudelijke apparatuur, kleding, fietsen, tuingereedschap en meer. Onderdelen zelf meenemen.

Twijnend breien

In deze workshop leert Carla Meijsen de fijne kneepjes van twijnend breien. Huizer Museum. 13.30 tot 16.30 uur. Deelname kost € 35,-. Aanmelden tot 18 februari via receptie@huizermuseum.nl of 035-5250223.

Winterfeestconcert

Leden van het Groot Goois Jeugdorkest van De Gooische Muziekschool gaan samen met Muziekvereniging St. Jan uit Laren een winterfeestconcert geven. 16.00 uur in Muziekcentrum Schering & Inslag aan de Eemnesserweg 15a te Laren. € 3,-.

Blaercom Soiree

Een Franse avond met muziek en hapjes. In samenwerking met Alliance Française/Marc Defossez, zanger-chansonnier Christophe Chaplet en voor de catering Chef Savvas. € 26,- inclusief een glas wijn en alle hapjes. Reserveren: aftgooi.mdz@gmail.com. De Blaercom, 19.00 uur, zaal open om 18.30 uur.

maandag 22 februari

Lezing New York

Stef Pluijm geeft een vervolglezing in het Brinkhuis. Hij neemt aanwezigen mee naar de andere, minder bekende en minder bezochte delen van Manhattan, zoals de Upper West Side, Harlem en East Village. 19.30 tot 22.00 uur. € 12,50.

dinsdag 23 februari

Film

De film 'La Tête Haute' draait om 15.30 uur in Het Brinkhuis in Laren. reserveren@hartvanlaren.nl.

Tablet Café

Kom gewoon binnenlopen, deelname is kosteloos. Het accent ligt op uitwisseling van ervaringen met tablets, e-readers en smartphones. Vrijwilligers van Seniorweb geven uitleg, tips en trucs. 18.00 tot 20.00 uur. De Bibliotheek Gooi en meer vestiging Eemnes.

Lezing

Tijdens de lezing 'De verloren zoon' neemt Paul Gabriner de gelijkenis van de Verloren Zoon onder de loep. Hij toont bronnen in de joodse tradities en interpretaties in de context van de leer van Jezus elders. Aanvang 19.30 uur. Oosterlichtkerk in Huizen. Aanmelden: 035-5268725.

Huizer Café

Voor elk Huizer Café wordt een kort programma opgesteld met verschillende onderwerpen en/of gasten om de avonden boeiend en plezierig te laten verlopen. De entree is gratis en iedereen is vanaf 20.00 uur welkom op Bakboord 70.

woensdag 24 februari

Mandala tekenen

De proefles mandala tekenen is bedoeld voor mensen die graag willen weten wat het tekenen en de lessen inhouden. De les begint met een geleide meditatie zodat iedereen in zijn eigen energie komt. Het thema van deze les is innerlijke rust. Tekentalent is niet vereist. Tijd 09.30 tot 10.45. Kosten € 10,-. Dr. Kuyperlaan 28, Huizen. Opgeven: www.manondalas.simpsite.nl.

Kinderkoor Watoto

Het Watoto kinderkoor laat met de productie 'Oh What Love' het nieuwe Afrika zien. Zij komen met muziek en beelden naar de Goede Herderkerk in Huizen en nemen bezoekers mee op een emotionele reis. De kinderen zingen, dansen en delen hun verhaal. 19.00 uur. Piersonlaan 2. Entree is gratis.

Film

De film 'Holland: Natuur in de Delta' draait om 19.30 uur in Het Brinkhuis. reserveren@hartvanlaren.nl.

Lezing Wally Moes

Historicus Karel Loeff vertelt over kunstenares Wally Moes. In welke tijd leefde ze? Wat vertellen haar werken ons over haar en over Huizen? Haar schilderijen en schetsen zijn nu te zien in het Huizer Museum. 20.00 uur. Huizer Museum. € 7,50. Aanmelden: receptie@huizermuseum.nl of 035-5250223.

Geheugentraining 60+

De cursus geheugentraining voor 60+ van Gilde Gooi Noord is bestemd voor mensen die zich nog helemaal bij de tijd voelen, maar toch met een zekere regelmaat merken dat zij iets zijn vergeten. In groepsverband leren de deelnemers met en van elkaar nieuwe technieken om dingen van de dag beter te onthouden en trucjes om het geheugen scherp te houden. De cursus bestaat uit 7 lessen van 2 uur. Wijkcentrum De Draaikom, Draaikom 2 in Huizen. € 42,-. Aanmelden: info@gildegooinoord.nl of 035-5260066.

donderdag 25 februari

Gooische
VrouwenZaken

Het thema van de netwerkbijeenkomst is 'Toon lef en laat je zien'. Met haar sprekersbureau ZijSpreekt, in maart 2009 gestart, brengt Marga Miltenburg vrouwen in beeld die hun deskundigheid graag voor het voetlicht willen brengen. 11.00 tot 13.30 uur, om 10.30 uur staat de koffie klaar. € 22,75 inclusief lunch. Contant betalen. Aanmelden via gooischevrouwenzaken@gmail.com. www.gooischevrouwenzaken.nl.

Chakra en kleur

De workshop 'Chakra en kleur' in yogacentrum Surya in Huizen gaat over alle kleuren in de regenboog. Wat hebben ze jou te vertellen? 19.30 tot 22.00 uur. Logger 8. € 17,50. Aanmelden: info@blauwedolfijn.eu of 06-23479334.

Werkatelier
opstellingen

Wil jij eens op een andere manier nadenken over balans tussen werk en privé, hoe je na een scheiding met de andere ouder van je kind(eren) verder gaat, waarom je vastloopt in je werk? Of heb je een ander vraagstuk? Inge van Zon onderzoekt deze vragen samen in bewustzijnscentrum Bala, Trompstraat 1 Huizen. 19.30 tot 22.00 uur. € 20,-. Inschrijven: info@vleugelsvoorverandering.nl.

25 februari en 26 februari

Taalcafé

Oana Dragan geeft twee presentaties over haar nieuwe taalbedrijf. Zij vertelt onder andere over het Engels, Frans, Italiaans, Sloveens en Roemeens. 19.00 tot 20.30 uur. Business Centrum Huizen, Huizermaatweg 9-37. www.wanah.eu.

vanaf 26 februari

Expositie Trappenberg;

De verkoopexpositie Atelier Frans is te zien in De Trappenberg in Huizen. Kunstenaars: Annekoos Kleijn met tekeningen, etsen aquarel en olieverf. Enno Kuijpers, Frits Klein en Anton Brand met schilderijen. Crailoseweg 116. www.kunstroutetrappenberg.nl

Fotopresentatie van Steven Oudhuizen over India in de bieb in Eemnes.