Een uitsnede van een landschap van Anton Brand.
Een uitsnede van een landschap van Anton Brand.

Nieuwe tentoonstelling Kunstroute Louette Fontein

HUIZEN - De Kunstcommissie van het revalidatiehuis De Trappenberg aan de Crailoseweg 116 opent vrijdag 26 februari om 17.30 uur de verkoopexpositie van Atelier Frans. Kunstwerken van Annekoos Kleijn, Enno Kuijpers, Frits Klijn en Anton Brand zijn in de nieuwe tentoonstelling van Kunstroute Louette Fontein te zien.

Annekoos Kleijn tekent al graag en veel vanaf haar kinderjaren. Later leerde zij er technieken bij: etsen bij Buri, aquarel bij Ceceli Josephus Jitta en olieverf bij Saskia Heuer. Mensen, beweging, landschappen, kleur en licht: allemaal een bron van inspiratie voor haar. Haar werk is figuratief maar het hoeft niet al te precies te zijn, er moet wat vaart in zitten.

Hoofdzaak
Enno Kuijpers schildert diverse onderwerpen zonder zich daarbij in een bepaalde stroming in te voegen. Hij probeert een idee of gevoel tot uiting te brengen dat zich, soms al doende, bij hem aandient. Kleur vindt hij belangrijk. Details mogen niet afleiden van de hoofdzaak.
Frits Klein hoort in de categorie amateurs, maar dan wel één met lange ervaring en gevoed door tal van lessen en cursussen. Hij schildert vooral als reflectie op wat de wereld te zien geeft en om voeling te hebben met de imposante wereld van de schilderkunst.
Anton Brand schildert vooral (geabstraheerde) landschappen, soms gebaseerd op aquarellen. De stadslandschappen lijken verband te houden met zijn bouwkundige verleden. De grillige lijnen en vlakken in zijn gewone landschappen brengen vaak een vervreemdend effect tot stand. Het draait bij hem meer om het spel van lijnen, vlakken en kleuren dan om de figuratieve weergave.