Nico richtte het bedrijf op samen met zijn inmiddels overleden vrouw Alie.
Nico richtte het bedrijf op samen met zijn inmiddels overleden vrouw Alie.

Vleeswarenspecialist Nico Klein bestaat 40 jaar

HUIZEN - Voor vleeswarenspecialist Nico Klein is 2016 een bijzonder jaar. Het familiebedrijf dat Nico samen met zijn vrouw Alie heeft opgericht bestaat dit jaar 40 jaar en ook staan ze al 35 jaar op markten in 't Gooi, waaronder op de zaterdagmarkt in Huizen

De liefde voor het vak is duidelijk overgegaan op hun kinderen. Dochter Cindy en zoon Mark zijn partner in het bedrijf en ook de oudste dochter werkt mee.
Het begon 40 jaar geleden in Huizen met een koelcel voor voornamelijk vleeswaren in een garagebox die aan het woonhuis grensde. De verkoop gebeurde via drie markten in 't Gooi. De garagebox werd een aantal jaar later ingeruild voor een bedrijfspand bij de nieuwe jachthaven.

Afwisseling
Na al die jaren hebben ze nog steeds veel plezier in hun werk. Rode draad is de kwaliteit en versheid van de producten en de leuke klanten en collega's, laat Cindy weten. Maar ook de afwisseling en de uitdaging om steeds weer nieuwe dingen te verzinnen maken het na zo veel jaar nog steeds leuk.
Wat de familie betreft hoeft er voor de toekomst dan ook niet zo veel te veranderen. Al houden ze de ontwikkelingen wel nauwlettend in de gaten.

Toekomst
Mocht de markt in de toekomst minder gaan lopen dan hebben ze al een mooie aanvulling op de plank liggen. Een bezorgservice, waarbij de klanten via de site kunnen bestellen. Maar zover is het nog niet. Ze richten zich voor nu op de markt en natuurlijk op hun jubileum. Cindy: "We gaan nog iets leuks doen richting onze klanten, maar wat dat is verklappen we nog niet."