Directeur Raymond Kok, Tim, Esli en Bas.
Directeur Raymond Kok, Tim, Esli en Bas. Foto: College De Brink

Tim en Bas provinciaal kampioen Horecaleerlingen

HUIZEN - Tim Hoek uit Huizen en Bas Mafait uit Nederhorst den Berg, beiden leerlingen van de afdeling Consumptief van College De Brink, mogen zich sinds vorige week kampioen van Noord-Holland noemen. In de regionale vakwedstrijden voor horecaleerlingen staken de twee jongens ruim uit boven hun mededingers van andere scholen uit de provincie.

Bas en Tim lieten bij hun kookopdracht de beste kooktechnieken zien. Hun viergangendiner was het beste van alle deelnemende scholieren. De biefstukspies, aardappeltoefjes, courgettes en mediterrane salade van het Larense duo leverde de felbegeerde eerste plaats op, die tevens recht geeft op deelname aan de landelijke vakwedstrijden op 5 april.
Directeur Raymond Kok: "Jullie hebben een prestatie van formaat geleverd. Ik heb daarom ook het volste vertrouwen in jullie deelname aan de landelijke kampioenschappen." Ook klasgenoot Esli Smit was succesvol. Zijn wijnkennis en open, sociale houding bij het uitserveren leverde hem een derde plaats op in de categorie Gastheerschap.