Inwoner doet aangifte tegen BOA om mishandeling

HUIZEN - Een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) van de gemeente moet zich mogelijk 29 april voor de politierechter verantwoorden voor mishandeling. Een inwoner heeft aangifte gedaan, omdat deze in zijn gezicht zou zijn geslagen. Ook de BOA zou klappen hebben opgelopen, maar dat ontkent de inwoner op Facebook.

Het incident vond begin deze maand plaats. Aanleiding hiervoor was het krijgen van een bekeuring van de BOA, die niet door de inwoner werd niet geaccepteerd.
De inwoner is van mening dat de BOA te dichtbij kwam en dat hij zich moest beschermen. Vervolgens zou de BOA hem een klap hebben gegeven. "Ik heb niet geslagen en was ook totaal geen bedreiging voor deze BOA", stelt de inwoner op de Facebookpagina: Petitie tegen de BOA's in Huizen.

De gemeente heeft als werkgever van de BOA een ander verhaal. ''Er is een woordenwisseling ontstaan. Toen de BOA werd bedreigd en geslagen heeft hij zich moeten verweren. De BOA heeft lichamelijk letsel opgelopen en heeft zich onder medische behandeling moeten stellen."
De inwoner deed aangifte van het incident. De gemeente: "Op basis van deze aangifte is de BOA aangemerkt als verdachte. Ook door de BOA en de werkgever wordt aangifte gedaan. Vooralsnog gaat de gemeente ervan uit dat de BOA handelde uit noodweer."

Door het Openbaar Ministerie wordt op dit moment onderzoek gedaan. Omdat het onderzoek op dit moment nog niet is afgerond en kan het OM ook nog niet met zekerheid zeggen dat de rechtszaak op 29 april ook echt zal plaatsvinden. Wel staat deze alvast ingepland.
Op de Facebookpagina wijzen al veel mensennaar de BOA als schuldige. De beheerders hebben zich daarom genoodzaakt gezien om een statement te maken: "Laten we dus alstublieft eerst de uitspraak van de rechter afwachten en niet oordelen over de situatie."