Afbeelding
Foto: Bob Awick

Montessori morgen pas open na brand

HUIZEN - Een brand in een vaatwasser heeft donderdagavond voor brand gezorgd op de Tweede Montessorischool in het Holleblok. De brand was relatief klein, maar de schade door roet was zo groot dat de school morgen pas weer open kan.

"Er is vooral veel roetschade. De rook is in alle kieren en gaten gekropen. Dat moet eerst worden schoongemaakt", legt directeur Wim Boog uit. "Het is heel vreemd, maar juist het lokaal het verste van de vaatwasser af had de meeste schade. Het is helemaal door de ventilatie getrokken."

Zijn eerste zorg was om de ouders van de leerlingen meteen op de hoogte te stellen dat de school gesloten was. "Dat hebben we via de mail en telefoonbommen gedaan."
Vervolgens kon het opruimen beginnen en bleek dat ook het materiaal niet meer bruikbaar was na de brand. "Dat hebben we nu opnieuw besteld en we verwachten dat dit woensdag binnen is." Zowel de school als het schoonmaakbedrijf heeft er hard aan gewerkt om alles op tijd af te hebben. Zelfs in het weekeinde is men nog bezig geweest.

De Tweemaster
De twee groepen 7/8 zullen vanaf donderdag tijdelijk onderdak vinden in de naastgelegen school De Tweemaster en binnen de school wordt wat geschoven, zodat de rest daar weer les kan krijgen.