Tweede paasdag is er weer het Lentefeest van GNR bij de Schaapskooi in Blaricum. Foto: Bart Siebelink.
Tweede paasdag is er weer het Lentefeest van GNR bij de Schaapskooi in Blaricum. Foto: Bart Siebelink.

donderdag 24 maart

Koffie

Het Brinkhuis Laren 10.00 uur

Voor senioren.

Geef-en-neemwinkel

Wijkcentum 't Vuronger Huizen 10.30 uur

Er hangt lente- en zomerkleding aan het rek. U bent van harte welkom om iets uit te kiezen of kleding langs te brengen. Tot 12.00 uur.

Orde op zaken

Dorpshuis Blaercom Blaricum 10.30 uur

Professioneel organizer Ruth Hettema van Ruth HELPT spreekt tijdens de themaochtend 'Orde op zaken'. Ruth helpt bij het aanbrengen van orde en structuur en begeleidt in het maken van keuzes en het verkrijgen van overzicht en inzicht. Deze themaochtend is in samenwerking met de bibliotheek Huizen, Laren, Blaricum. Dorpshuis Blaercom, Schoolstraat 3. 10.30 tot 12.00 uur. Toegang is gratis.

Tarotkaarten

Het Brinkhuis Laren 12.30 uur

Coby van Opstal leest tussen 12.30 en 17.30 uur tarotkaarten. Graag van tevoren afspreken via 035-5388966 of 06-33479602. Zo binnenlopen en eventueel even wachten kan ook.

Voedselbank

Het Brinkhuis Laren 13.30 uur

Om 13.30 uur in het Brinkuis.

Optreden Trio Rodin

Torenhof Blaricum 14.45 uur

Trio Rodin, bestaande uit Carles Puig Ruscalleda- viool, Esther Garcia Calvo- cello en Jorge Mengotti Rodero- piano, speelt voor dit optreden in Vivium Torenhof werken van Elgar, Saint-Saëns en Piazzolla. Entree is gratis, consumptiebonnen zijn te koop bij het restaurant. Torenlaan 22 te Blaricum.

Lezing

Yogacentrum Surya Huizen
20.00 uur

Eric Hom geeft een lezing over de mystiek van Pasen. Yogacentrum Surya. Aanmelden via yogacentrumsurya@hotmail.com of 035-5258410.

vrijdag 25 maart

Voorlezen

Het Brinkhuis Laren 11.00 uur

Het leukste half uurtje in het Brinkhuis.

Paaszangmiddag

Voor Anker Huizen 15.00 uur

Het Chr. Seniorenkoor De Lofstem verzorgt een paaszangmiddag. Het paasverhaal wordt met koorliederen, samenzangliederen en verbindende teksten gepresenteerd. Toegang € 2,-.

Kidsbios

Het Brinkhuis Laren 15.30 uur

De film 'Phantom Boy' draait. reserveren@hartvanlaren.nl.

25 en 26 maart

Expositie

Oosterlichtkerk Huizen 11.00 uur

Veertig passieprenten van Aad de Haas zijn te zien in de kerkzaal van de Oosterlichtkerk in Huizen. De passieprenten verbeelden de lijdensweg en de dood van Jezus. Terwijl de traditionele kruisweg veertien staties kent, breidt De Haas dat aantal uit en geeft er een geheel eigen uitwerking aan. Tot 17.00 uur. Toegang is gratis.

zaterdag 26 maart

Kringloopwinkel Servitas

Poolvos 2 Huizen 10.00 uur

Bij de kringloopwinkel van Stichting Servitas aan de Poolvos 2 in Huizen kan iedereen tussen 10.00 en 14.00 uur terecht voor goedkope spullen. Er zijn meubels, kleding, huishoudelijke artikelen, boeken, cd's en dvd's te verkrijgen. Stichting Servitas haalt ook spullen op, bel hiervoor met 035-5262931. De opbrengst van de kringloopwinkel komt ten goede aan ouderen en sociaal zwakkeren in de samenleving. www.st-servitas.nl.

Repair Café

De Draaikom Huizen 10.00 uur

Enthousiaste vrijwilligers verrichten voor u reparaties aan kleding, elektrische apparaten en allerhande spullen. Kom op tijd, want vlak voor sluitingstijd, 13.00 uur, kunnen we geen nieuwe opdrachten aannemen. Koffie, thee en kranten zijn aanwezig.

BOERenMARKT

De Blommenhoeve Eemnes
10.00 uur

Heerlijk om mooie verse broodjes, kaas, vlees en vis te halen voor de paasbrunch of het paasdiner. Natuurlijk ook mooie sappen, jams en chutneys, veel heerlijke paaschocolade en taart en er kunnen leuke cadeautjes worden gekocht. Ook de nieuwste mode wordt vertoond. De kinderen kunnen in het gras bij de boerderij chocoladepaaseieren zoeken en wie het gouden ei vindt, krijgt een prijs. Ga op kraamvisite bij de Gasconne-koeien, er zijn weer nieuwe kalfjes geboren. Tot 15.00 uur.

Paastentoonstelling

Gooise Academie Laren 11.00 uur

De modeltekenclub Hamdorff bestaat 65 jaar, dat is in december gevierd met een groepstentoonstelling in galerie Trompenburgh te ’s-Graveland en met een vrolijke tekenavond met Eem-Jazz. De expositie is opnieuw te zien. Tijmen Smit, wethouder van Cultuur in Laren, opent de expositie om 11.00 uur, 26 maart. De openingstijden van de expositie zijn: paaszaterdag en eerste paasdag van 11.00 tot 17.00 uur en op tweede paasdag van 11.00 tot 15.00 uur.

Fashion Day

Winkelcentrum Oostermeent
Huizen 14.00 uur

Ondernemers tonen de laatste modenieuwtjes, brillen, sieraden, schoenen en tassen. Een middag vol fashion, dans en show. Dansscholen doen mee op de catwalk en laten hun laatste shows zien. Catelijne Gieske presenteert daarnaast haar cabaret Cats en Cabaret Kind. Leerlingen van de Huizermaat Scholengemeenscap spelen een Lion King-voorstelling.

zondag 27 maart

Koffieconcert

Papageno Huis Laren 11.30 uur

Lili Molnar op klarinet en Fernando Aguado op piano spelen werken van Poulenc, Brahms en Debussy. In het Papageno Huis aan de Naarderstraat 77 in Laren. Kaarten à € 5,- zijn te bestellen via tzaaltje@stichtingpapageno.nl.

Dubbeloptreden

Wakkerendijk 23 Eemnes
13.00 uur

Het dubbeloptreden in café-theater Schippers Welvaren in Eemnes bestaat uit twee verschillende genres. Artiesten van vandaag zijn Gé Reinders. Hij zingt, vertelt en sleept het publiek mee. En alles met een zachte Gé. Na de pauze treedt Johan Hoogeboom op. Deze kleinkunstenaar en muzikant maakte deel uit van diverse cabaretensembles en componeerde de tv-serie 'Otje' van de Avro. Locatie: Wakkerendijk 23, Eemnes. € 12,-. Reserveren via gerardwortel@ziggo.nl.

maandag 28 maart

Lentefeest

De Schaapskooi Blaricum
10.00 uur

Het Goois Natuurreservaat viert de lente bij de Schaapskooi. Van 10.00 tot 12.00 uur kunnen kinderen naar hartenlust paaseieren zoeken naast de Schaapskooi. Of knuffel lekker met een lammetje. De boswachter gaat op stap om kinderen te laten zien hoe mooi en spannend de Blaricummer- en Tafelbergheide is. Ook een ritje met een huifkar behoort tot de mogelijkheden. Vrijwilligers van het IVN helpen de jonge bezoekers met knutselen. Toegang is gratis, een financiële bijdrage wordt gewaardeerd.

Paasconcert

St Jans Basiliek Laren 15.30 uur

De Sint Jans Schola nodigt u uit voor het paasconcert. Er wordt muziek ten gehore gebracht van o.a. Perosi, Mendelssohn en Händel en niet te vergeten het eeuwenoude gregoriaans. Deuren open om 15.00 uur. De toegang is vrij met een deurcollecte na afloop. Het concert belooft veel luistergenot met muziek door de eeuwen heen.

dinsdag 29 maart

Masaan

Het Brinkhuis Laren 15.30 uur

De film 'Masaan' draait. reserveren@hartvanlaren.nl.

Tablet Café

Bibliotheek Eemnes 10.00 uur

U kunt gewoon even binnenlopen. De deelname is kosteloos. Het accent tijdens deze ochtend ligt op uitwisseling van ervaringen met tablets, e-readers en smartphones. Er wordt duidelijke uitleg gegeven over het installeren van apps, het binnenhalen van e-books en het koppelen van e-mailadressen aan een tablet. Tot 12.00 uur. De toegang is vrij. Deze ochtend wordt georganiseerd i.s.m. Seniorweb.

woensdag 30 maart

Filmdiner

Het Brinkhuis Laren 17.30 uur

In het Brinkhuis. reserveren@hartvanlaren.nl.

'He named me Malala'

Het Brinkhuis Laren 19.30 uur

'He named me Malala'. reserveren@hartvanlaren.nl.

Kunstcafé

De Boerderij Huizen 19.30 uur

Het Kunstcafé van de Stichting Kunst & Cultuur Huizen biedt gasten uit het Gooi. De Huizense kunstschilder en gitarist Richard van Dijk maakt zijn opwachting en Roxane van Iperen geeft een kijkje in 'the making of' van haar debuutroman 'Schuim der Aarde'. De Hilversumse celliste Dominique Bos en pianist Daniël Kramer geven een afsluitend miniconcert. Vanaf 19.30 uur speelt Le Duo inloopmuziek. Toegang: vrijwillige bijdrage.

donderdag 31 maart

Workshop iPad

Johanneshove Laren 9.30 uur

Leer meer over werken met een iPad en iPhone tijdens de workshop in Johanneshove in Laren. De workshop bestaat uit drie dagdelen. 9.30 tot 11.30 uur. € 40,-. Aanmelden: info@seniorweblarennh.nl of 06-46175271.

Henk van der Horst

De Hilt Eemnes 20.00 uur

De Historische Kring Eemnes houdt haar jaarlijkse Algemene Ledenvergadering, waarbij aansluitend een gastspreker optreedt: Henk van der Horst, bekend van het tv-programma 'Farce majeure'. RTV Utrecht maakte een videofilm over Henk van der Horsts wedervaren in en met Eemnes. Die film is uitgangspunt van dit programmadeel, waarna hij aanvullingen geeft in interactie met de aanwezigen. Aanvang ledenvergadering 20.00 uur, aanvang presentatie ca. 20.45. Toegang is gratis.

De Sint Jans Schola: 2e paasdag in de Sint Jans Basiliek in Laren.