Bewoners boos over zelfde
snelheid op Botterstraat

HUIZEN - Bewoners van de Driftweg en de Botterstraat zijn niet blij met het besluit om de verbindingsweg een 50 km-weg te laten blijven. De bewoners zien de snelheid graag naar beneden aangepast worden.

Eerder dit jaar maakte de gemeente bekend dat de twee wegen op de schop gaan, omdat de riolering in de straten compleet wordt vernieuwd. Daarnaast werd ook meteen besloten om de weg opnieuw in te richten. Zo wordt er meer rekening gehouden met de veiligheid van fietsers en deelde wethouder Gerrit Pas mee dat de snelheid op 50 kilometer per uur bleef liggen.

Al op de informatieavond kwam er veel kritiek op het plan over de handhaving van de snelheid. "U realiseert zich niet hoe onveilig die Botterstraat is", was de boodschap aan de wethouder. Vooral de 'Tarzanbocht,' een scherpe S-bocht in de Botterstraat, is voor de bewoners een doorn in het oog. "Men rijdt daar soms heel erg hard, er zijn mensen van de weg geveegd."

Ondanks de kritiek hield Pas zijn poot stijf en presenteerde hij het plan, vorige week tijdens de commissie, met de handhaving van de snelheid. Boze bewoners waren ook op de avond afgekomen om in te spreken.

Volgens een van de bewoners vertelt de wethouder een inconsequent en incompleet verhaal. "Waarom wordt er een onderscheid gemaakt tussen de Melkweg en de Botterstraat?" Op dit moment is de snelheid in de Melkweg wél 30 kilometer per uur en dat zou ook moeten kunnen in de Botterstraat, vinden de bewoners.

Toch is de wethouder het daar niet mee eens. Vooral omdat de brandweer op maximale snelheid gebruik moet kunnen maken van die straat en omdat hij bang is dat er op andere plekken opstoppingen ontstaan doordat bestuurders een snellere route zullen nemen.