Op de Oranjemarkt en Vrijmarkt kunnen de koopjesjagers zich weer helemaal uitleven en ook aan de innerlijke mens wordt gedacht.
Op de Oranjemarkt en Vrijmarkt kunnen de koopjesjagers zich weer helemaal uitleven en ook aan de innerlijke mens wordt gedacht. Foto: Carin van den Berg

Koningsdag 27 april

HUIZEN - De Oranje Stichting Huizen heeft in samenwerking met de ondernemersvereniging 't Hart van Huizen, de ondernemers van De Graaf Wichman en de Stichting Combinatie van Korpsen voor Koningsdag een uitgebreid en sfeervol programma samengesteld met diverse activiteiten. De traditionele Oranjemarkt en Kindervrijmarkt ontbreken niet en verder zijn er spetterende dansdemonstraties, live-optredens van bekende artiesten, muzikale clownerie en shows. Koningsdag wordt net als vorig jaar muzikaal afgesloten met een feestelijke taptoe.

Programma Oude Raadhuisplein

10.00 uur Aanvang Oranjemarkt en Kindervrijmarkt.

10.50 uur Muzikaal Intermezzo door Drum en Showband ViJos

11.00 uur Burgemeester A.Ph. Hertog opent de Oranjefestiviteiten

Spelen van het Wilhelmus door Drum en Showband ViJos

Muzikaal Intermezzo door Drum en Showband ViJos

11.20 uur Vertrek Drum en Showband ViJos

11.30 uur Studio Dansu, met een workshop Dancefit en Zumba

12.00 uur Duo Sugar & Spice

12.45 uur Studio Dansu, met spectaculaire dansdemonstraties

13.15 uur Zangeres Susanne Veldmeijer

13.45 uur Duo Sugar & Spice

14.30 uur 8-mans percussieformatie Rhythm & Brassband

15.00 uur Zanger Jurgen Jonkers Hollandse Hits (Frans Bauer-imitator)

15.45 uur Zangeres IsaBella Muñoz

16.30 uur Zangeres Sieneke

17.15 uur Zanger Lesley Williams (André Hazes-act.)

17.45 uur Einde

Officiële opening Oranjefestiviteiten 10.30 – 11.30 uur

De officiële opening van Koningsdag vindt plaats op het Oude Raadhuisplein. Burgemeester mr. A. Ph. Hertog zal om 11.00 uur de Oranjefestiviteiten openen met een korte toespraak en het voorlezen van de felicitatie-e-mail die aan Zijne Majesteit koning Willem Alexander zal worden gezonden. Na het zingen van het Wilhelmus zal Drum en Showband ViJos het officiële gedeelte muzikaal afsluiten met een sfeervol optreden. Daarna vertrekken de gedecoreerden onder begeleiding van Drum en Showband ViJos naar De Brassershoeve voor een informeel samenzijn met een hapje en drankje.

Programma Plein 2000

14.00 uur DJ Paul C4GE

15.00 uur Rebelsport, met Streetdance, Hiphop en Dancehall.

15.30 uur DJ Paul C4GE

16.00 uur Zangeres D-Ann

16.30 uur Rebelsport, met spectaculaire dansdemonstraties

17.00 uur Zangeres Sharon Parinussa

17.30 uur DJ Paul C4GE

19.00 uur Coverband Boulevard

19.45 uur DJ Paul C4GE

20.15 uur Sandy Kandau (Holland's Got Talent)

20.45 uur Coverband Boulevard

21.30 uur Zangeres Melissa Janssen (The Voice Of Holland)

22.00 uur Jared Grant (The Voice Of Holland)

22.30 uur Coverband Boulevard

23.15 uur Einde

Taptoe Huizen 20.00 – 22.00 uur

Op het hoofdveld van SV Huizen aan de IJsselmeerstraat wordt een grootse taptoe gehouden ter afsluiting van Koningsdag. Dankzij de deskundige inbreng van de Stichting Combinatie van Korpsen is een afwisselend programma samengesteld met een mooie mix van bekende en minder bekende korpsen. De volgende korpsen maken hun opwachting: Jong K&G uit Leiden, Euroband uit Rotterdam, Da Capo uit Lisse, ViJos uit Bussum en Excelsior uit Delft.

Oranjemarkt 10.00 – 17.30 uur

De inmiddels zeer populaire Oranjemarkt wordt ook dit jaar weer gehouden in Winkelcentrum 't Hart van Huizen. De Oranjemarkt is geen vrijmarkt, deelname is niet gratis en de markt is niet bestemd voor kinderen op een kleedje. Die kunnen aanschuiven bij de Kindervrijmarkt. Wie op de Oranjemarkt wil staan, moet een kraam of grondplaats huren bij de Oranje Stichting Huizen. De kramen of grondplaatsen staan – evenals vorig jaar – in de Kerkstraat vanaf het Prins Bernhardplein, op het Oude Raadhuisplein en in de Kerkstraat tot aan de Langestraat. Tevens komt op de Voorbaan, Lindenlaan en Achterbaan een groot aantal kramen te staan. Naast de grote verscheidenheid aan attributen is er rekening gehouden met de inwendige mens. Terrassen completeren het geheel op sfeervolle wijze en ook op de Oranjemarkt zijn hapjes en drankjes ruimschoots voorradig. Op het Oude Raadhuisplein komt een podiumwagen voor de live-optredens van bekende artiesten.

Kindervrijmarkt 10.00 – 17.00 uur

De Kindervrijmarkt is altijd weer een attractie van jewelste waar ieder jaar meer kinderen aan deelnemen. Daarom heeft de gemeente Huizen ook dit jaar weer ruimte vrijgemaakt in de Kerkstraat vanaf de Langestraat, op de Meentweg tussen Kerkstraat en Gooilandweg en op de Gooilandweg tussen Melkweg en E. Ludenstraat. De Gooilandweg dient vanaf de E. Ludenstraat tot de inrit naar het parkeerterrein aan de achterzijde van het gemeentehuis beslist vrij te blijven. Dit jaar wordt ook de parkeerplaats aan de achterzijde van het gemeentehuis ingericht als Kindervrijmarkt. Buiten de afzettingen van de Kindervrijmarkt mogen geen stand- en verkoopplaatsen ingenomen worden. De ruimte voor de ingang van het gemeentehuis moet absoluut vrij blijven. Het fietspad langs het gemeentehuis en Plein 2000 wordt afgesloten. Deze strook wordt ook gebruikt voor de Kindervrijmarkt. Op Plein 2000 komen terrassen, horecaondernemers met hapjes en drankjes en een podiumwagen voor live-optredens. De Kindervrijmarkt is gratis en alleen bestemd voor kinderen tot en met circa 12 jaar die met een kleedje op de grond hun spulletjes aan de man proberen te brengen. Begeleiders zijn van harte welkom. De plaatsen worden niet toegewezen. De kinderen kunnen 's morgens vanaf 07.00 uur zelf een leuk plekje uitzoeken, maar vol is vol. Het is voor volwassenen niet toegestaan om op de Kindermarkt goederen te verkopen. Het is ook niet toegestaan om kramen, partytenten en verkoopwagens op de Kindervrijmarkt te plaatsen.

Kinderattracties op parkeerterrein Naarderstraat 10.00 – 17.30 uur

Op Koningsdag zal de Oranje Stichting Huizen als extraatje op het parkeerterrein aan de Naarderstraat tegenover het Wapen van Huizen en de ABN-Amro een aantal leuke kinderattracties plaatsen tussen 10.00 en 17.30 uur. Voor elk kind is er hier tegen een kleine vergoeding wel iets te doen. Lekker springen op de luchtkussens, eendjes hengelen, schiettent of Mini Race.

Mini Race is een kartbaan die toegankelijk is voor kinderen met een lengte vanaf 1.30 meter. De kinderen hebben nu eindelijk de kans om zich een echte coureur te voelen. Een stoere belevenis waar lang over nagepraat zal worden! Het is veilig, omdat de karts op afstand stop gezet kunnen worden. Zowel individueel als alle karts tegelijk. Maximaal rijden er 5 karts tegelijk op de baan om het overzicht te behouden en de veiligheid te kunnen waarborgen. De karts zijn voorzien van elektramotoren en zijn dus vrijwel geluidloos. Ouders kunnen hun kinderen vanaf het terras van IJssalon Chielato's en het Wapen van Huizen volgen. Het is niet toegestaan om tijdens het karten op de baan te lopen.

Het Wapen van Huizen

Koningsnacht met DJ Eric C. 21.00 uur

Lekker swingen aan de vooravond van Koningsdag met DJ Eric C. Nodig je vrienden uit en kom lekker in feeststemming bij de Koningsnacht in Het Wapen van Huizen.

Livemuziek op Koningsdag 12.00 – 22.00 uur

Een lekker feestelijk programma met livemuziek door Roy Otters, Andries van de Brink, Tom Witsenburg en Dave Green.

Voor informatie en het meest actuele programma: oranjestichtinghuizen.nl.

[KADER]

De gezichten achter Oranje Stichting Huizen

HUIZEN - De Oranje Stichting Huizen start al in januari met het programma voor Koningsdag. Wie zijn de mensen die op Koningsdag en ruim daarvoor het vuur uit hun sloffen lopen om voor iedereen een mooie feestdag te organiseren?

We stellen ze hier kort voor:
Sigrid de Jong is bestuurslid en verzorgt de catering op het Oude Raadhuisplein. "Daar verzorg ik de medewerkers en de artiesten die hier optreden."
Wouter van der Heijden is bestuurslid en secretaris. "Ik zorg er ook voor dat het programma op de website staat."
Frits Groenewoud bemoeit zich dit jaar inmiddels al 30 jaar met de organisatie van Koningsdag en in het verleden Koninginnedag. Hij is nu tijdelijk voorzitter. "We zoeken nog iemand die voorzitter wil worden. Deze persoon moet dan wel altijd op Koningsdag aanwezig zijn. Daar haken mensen vaak op af." Hij assisteert op de dag zelf bij het opzetten van de Oranjemarkt.
Roeland Bijlaard beheert de penningen en zorgt ervoor dat alle artiesten die op komen treden betaald worden en alle deelnemers aan de markt keurig hun bijdrage overmaken.
Mike Lehmann is de man van het entertainment en stelt samen met de overige bestuursleden het programma van alle artiesten zorgvuldig samen. "Daarnaast presenteer ik op de dag zelf het programma op het Oude Raadhuisplein."

Op de Naarderstraat is weer vertier voor de kinderen.
Leslie Williams deed vorig jaar een André Hazes-act op Plein 2000 en treedt dit jaar op het Oude Raadhuisplein op.
Excelsior Delft is een van de deelnemers aan de afsluitende Taptoe.
De gezichten achter de Oranje Stichting Huizen. Van links naar rechts Wouter van der Heijden, Mike Lehmann, Frits Groenewoud,  Sigrid de Jong en Roeland Bijlaard.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding