Robert Bosscher speelt met zijn band in het Brinkhuis vrijdag.
Robert Bosscher speelt met zijn band in het Brinkhuis vrijdag.

donderdag 28 april

Bingo

De Brassershoeve Huizen 14.00 uur

Een gezellige bingomiddag in Huizen. Entree is gratis, kaarten € 1,- per stuk.

vrijdag 29 april

Mamacafé

Wijkcentrum 't Holleblok Huizen 10.00 uur

Fiegret Hexspoor, jeugdverpleegkundige Jeugd en Gezin, heeft een leuk opvoedspel. Alle (aanstaande) ouders met kinderen tot vier jaar zijn van harte welkom.

Herdenkingsconcert

St. Jans Basiliek Laren 20.00 uur

De Stichting Koormuziek Laren en Monuta de Jager geven een concert. Het Sint Joris Kamerkoor uit Amersfoort zingt werken van Noorse componisten. Sopraan Rosemary Carlton-Willis treedt op. Niet alleen om stil te staan bij de oorlog, maar ook bij familieleden, vrienden en bekenden van wie wij definitief afscheid moesten nemen. Collecte na afloop.

Harlem Style Gospel-Soul

Het Brinkhuis Laren 20.15 uur

Robert Bosscher (keyboards-piano-bas) en zijn nieuwe band brengen een muzikaal verslag van zijn opgedane ervaring in Harlem/Brooklyn en andere delen van New York. De diverse kwaliteiten van de Nederlandse pianist, componist en arrangeur Robert Bosscher hebben hem erkenning gebracht in de wereld van de jazz en R&B. De Robert Bosscher Band brengt een rapportage van de gospelscene, maar ook van de R&B en funk/jazz. Volwassenen € 17,50, studenten € 10,-, kinderen gratis. Reserveren: reserveren@hartvanlaren.nl of 035-751 3991.

zaterdag 30 april

Kringloopwinkel

Kringloopwinkel Huizen 10.00 uur

De Kringloopwinkel Huizen aan de Bakboord 70A is deze laatste zaterdag van de maand geopend van 10.00 tot 12.00 uur. De volledige netto-opbrengst komt ten goede aan maatschappelijke organisaties in de gemeente Huizen en aangrenzende gemeenten. Medewerkers staan met alle plezier klaar om goederen die u ten bate van goede doelen in de gemeente Huizen af wil staan, in ontvangst te nemen.

Repair Café

De Draaikom Huizen 10.00 uur

Repair Café Huizen. Tot 13.00 uur zijn enthousiaste vrijwilligers bezig met reparaties aan kleding, elektrische apparaten en allerhande spullen.

Sporen uit het verleden

Oude Haven Huizen 10.00 uur

De loopgraven uit WOII die rondom ons dorp lagen zijn nu na bijna honderd jaar nog steeds herkenbaar in het landschap. De Gooise heidegebieden zijn bekend om de vele grafheuvels, maar die zijn ook in Huizen te vinden. Ook ligt er nog veel klei in onze grond. De Historische Kring Huizen organiseert een fietsexcursie naar deze en vele andere sporen uit het verleden. Duur: twee uur.

Sailability Huizen

Jachthaven 't Huizerhoofd Huizen 12.00 uur

Sailability Huizen biedt iedereen, ongeacht welke beperking, de mogelijkheid om aan het zeilprogramma deel te nemen. Met speciale bootjes wordt de veiligheid van alle cliënten gewaarborgd. Ook voor mensen die in een rolstoel zitten is deelnemen geen enkel probleem. Er zijn feestelijke activiteiten, zoals de partytent met snacks en drankjes, de loterij en de film. Komt u met speciaal vervoer? Bel 035-5267015 of 06-41037282 om de slagboom te openen.

Tram

Tram Huizen 12.00 uur

Feestelijke en koninklijke opening van Tram Huizen. Door de wethouder, met special guest en prijsuitreiking. Bekendmaking van de nieuwe naam. Demo's workshops, springkussens, kraampjes. Voor tieners en jongeren.

BOERenMARKT

De Blommenhoeve Eemnes 12.00 uur

Onze standhouders zijn aanwezig met hun (h)eerlijke producten op het gebied van vlees, brood, kaas en zuivel, patisserie en chocolade. Ook groeten en fruit, jams, chutneys en honing, evenals mooie wijnen. Dit keer ook Italiaanse producten en het keramiekatelier van de Amerpoort met zelfgemaakt keramiek, leuk voor Moederdag. Doe mee met de moederdagworkshop en ga op kraamvisite bij Gasconne-kalfjes.

zondag 1 mei

Brunchdienst

De Brug Huizen 10.30 uur

Een brunchdienst is een kerkdienst waarin ontmoeting met elkaar en God centraal staat terwijl er een hapje gegeten wordt. Marianne Verhage uit Huizen vertelt over engelen. Bestaan engelen? Hoe zien ze eruit? Hebben engelen met God te maken? Waarom zijn ze er als ze al bestaan? Daarnaast wordt het 'Woord voor onderweg' meegegeven uit Psalm 14 en er wordt gezongen. Duur: ongeveer anderhalf uur.

Kunst voor Moederdag

Centrum Laren 14.00 uur

Bijzonder Laren laat het niet ongemerkt voorbij gaan: Moederdag. Tussen 14.00 en 17.00 uur maakt een aantal kunstenaars in het dorp karikaturen, snelschetsen en/of portretten van moeders en/of hun kinderen: Laren als 'Little Paris'.

'Kippulet en Montagans'

Goois Openluchttheater Eemnes 15.00 uur

Deo et Arti speelt 'Kippulet en Montagans', een vrolijke, grappige en humorvolle voorstelling voor jong en oud. Gebaseerd op de bekende tragedie van Romeo en Julia van William Shakespeare. Een familievoorstelling waarin kippen en ganzen de hoofdrol spelen. Geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar. Entree: € 6,-.

1 mei tot 15 mei

Workshop-reeks

Tram Huizen 13.00 uur

Jongerencentrum Tram start een workshopreeks van maar liefst zes workshops. Voor kinderen van 10, 11 en 12 jaar. Rap: leer een echt raptekst schrijven en meer over ademtechnieken. Neem je eigen rap op in de studio. Theater: een ervaren theaterdocent leert je acteren en emoties uitbeelden. Zang: liedjes instuderen, meerstemmig en solo. Dans: verschillende dansstijlen, centraal staat hoe jij wil dansen. Natuur en techniek: leer onder andere kruidenboter of soep maken van kruiden uit de natuur. Media: maak een eigen stop-motionfilm. Workshops zijn gratis. Opgeven: istaring@versawelzijn.nl.

maandag 2 mei

In Between Café

Het Brinkhuis Laren 10.00 uur

Het In Between Café is een ontmoetingsplek voor werkzoekenden en zelfstandigen, jong en oud, net afgestudeerd of herintredend. Hier kun je met elkaar van gedachten wisselen en bestaat de mogelijkheid professioneel advies te krijgen. Ook kun je portretfoto’s laten maken die geschikt zijn voor gebruik op social media. Thema: 'Start-ups – van leuk idee naar eigen bedrijf'. Paul Lekkerkerker van de Hogeschool Utrecht geeft een presentatie. Hij begeleidt diverse start-ups. 10.00 tot 12.00 uur.

Culturele middag

Het Brinkhuis Laren 14.00 uur

Versa Welzijn een culturele middag voor senioren met de voorstelling: 'Wie de f*** is oom Jo?' Documentair theater over de zoektocht van Carolien van den Berg naar de waarheid achter het unieke levensverhaal van haar vader in de Tweede Wereldoorlog. Balancerend tussen ernst en humor deelt ze haar ontdekkingen met het publiek. Gespeelde scènes, archiefbeelden, familiefilms, foto’s en muziek wisselen elkaar af tegen de achtergrond van een podiumbreed videodecor. Entree: € 10,-. Aanmelden: jhospers@versawelzijn of 06-46108028.

2 mei tot 31 mei

Expositie Dorith Katan

Gemeentehuis Huizen 9.00 uur

Werk van Dorith Katan uit Bussum is de hele maand mei te zien in het gemeentehuis van Huizen. Het thema is 'Vier het leven met alle emoties van dien'. Dorith: "Bij het creatief proces komt veel kijken. In eerste instantie is er een aanleiding. Ik word geraakt en geïnspireerd door de betoverende natuur uit mijn omgeving en tijdens reizen in het buitenland. Het echte werk gaat gepaard met veel zoeken, twijfelen en frustraties. Uiteindelijk is er een moment van berusting, dan is het klaar." De werken zijn ook te koop. Tien procent van de opbrengst gaat naar de Stichting Papageno in Laren. De expositie is te bezoeken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

dinsdag 3 mei

Theater naar de Brink

Singer Laren 20.15 uur

Edwin de Vries schreef het toneelstuk 'Westerbok Serenade', speciaal voor het Theater naar de Brink. Een voorstelling over een bijna onvoorstelbare romantische en dramatisch verlopen liefdesgeschiedenis tegen het decor van een afschuwelijke oorlog. Voor de try-outs zijn nog kaarten: www.singerlaren.nl.

woensdag 4 mei

Herdenkingsconcert

RK Nicolaaskerk Eemnes 21.00 uur

Muziekcentrum Paul Snoek verzorgt een herdenkingsconcert in de vorm van een afwisselend en bijzonder sfeervol optreden van Vocaal Ensemble Puur. Op het programma staan werken van o.a. John Rutter, Carl Jenkins en Bach. De koorzang wordt deels begeleid door harpiste Yolanthe Cornelisse en is deels a capella. € 10,- (kinderen tot 12 jaar gratis).

tot zaterdag 14 mei

Expositie Jeebeepee

Bibliotheek Eemnes 14.00 uur

Expositie in Bibliotheek Gooi en meer vestiging Eemnes van dinsdag 15 maart tot en met zaterdag 14 mei van Jeebeepee. Jeebeepee is de kunstenaarsnaam van Jean (John) Panders uit Den Dolder. Behalve beeldhouwen en schrijven, tekent en schildert John sinds een jaar of 20 onregelmatig intensief. Hij omschrijft zijn manier van werken als vanuit een eigen ‘skelet’. 'Wij mensen krijgen maar tijdelijk een kleedje om ons heen', zo verklaart hij deze formulering. John heeft eerder zijn werk laten zien in Spijkenisse, Utrecht en in Den Dolder.

tot maandag 16 mei

Houtsnedes

De Trappenberg 9.00 uur

Tineke van den Berg, gespecialiseerd in houtsnedes en aquarellen.

Sailability vaart zaterdag weer in Huizen.