Het maken van een goede schoen op maat is handwerk.
Het maken van een goede schoen op maat is handwerk. Foto: Greve

Greve maatschoenen op Erfgooiersdag bij De Lange

HUIZEN - De Lange Menstore aan de Voorbaan 17 heeft op vrijdag 6 mei tijdens de Erfgooiersdag mensen in de winkel aanwezig van Greve die schoenen op maat maken.

De Erfgooiersdag is een dag van onder andere ambachten en dat wordt door De Lange Menstore aangegrepen om de mensen achter de Greve schoenen in de winkel uit te nodigen, zodat zij kunnen vertellen over het aloude ambacht van de handgemaakte maatschoenen van het merk.
"De geklede herenschoen speelt een steeds belangrijkere rol in het modebeeld van vandaag. Wij zijn door Greve geselecteerd om de mogelijkheid te bieden om precies díe schoen samen te stellen die perfect aansluit op de wensen van klanten. Zij kiezen zelf de combinatie van model, materiaal, zool en kleur. Initialen of speciale datum benadrukken die persoonlijke keuze", aldus De Lange.

Passie
Alle ruim 300 handelingen die nodig zijn om een Greve schoen te maken, zitten vol passie en toewijding van de schoenmakers. Handgesneden uit het beste kalfsleer, afgeschuind om verdikkingen op de naden te voorkomen en dubbelgestikt. Gemaakt volgens de Greve Goodyear Flex-methode, die garant staat voor draagcomfort, souplesse en een lange levensduur. Ieder paar is uniek, want de lederen bovenzijden van de Barolo komen uit hetzelfde stuk kalfshuid en worden per paar handmatig ingekleurd. De Barolo is verkrijgbaar als lage gesp- of veterschoen en als boot. Modern, wat klassieker of zelfs casual chic: de keuze is geheel aan de klant. De schoenen komen in een luxe doos, inclusief bijpassende riem, een extra paar veters, schoenzakjes, crème en schoenlepel.