De tien ontvangers van een koninklijke onderscheiding poseren na afloop met burgemeester Fons Hertog.
De tien ontvangers van een koninklijke onderscheiding poseren na afloop met burgemeester Fons Hertog. Foto: Carin van den Berg

Een ridder en negen leden in
de Orde van Oranje-Nassau

HUIZEN - Traditioneel is er de dag voor Koningsdag een lintjesregen in Huizen. Ook dit jaar vond deze weer plaats in een overvolle raadszaal op 26 april. Burgemeester Fons Hertog reikte aan tien Huizer ingezetenen een koninklijke onderscheiding. Negen van hen werden er Lid in de Orde van Oranje-Nassau en één persoon werd Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De mensen die een lintje kregen, waren onder allerlei verschillende voorwendselen naar het gemeentehuis gelokt.
"Mijn vrouw zei: Trek een mooi pak aan, we gaan er een leuke dag van maken. Toen we bij het gemeentehuis aankwamen, kreeg ik wel een vermoeden", aldus een van hen.

De gedecoreerden op een rijtje:

Ron Mazer
Ridder in de Orde van Oranje-Nassau werd Ron Mazer. Hij is sinds 1983 politiek betrokken bij de VVD en van 1994 tot en met 2002 was hij raadslid. Op sportgebied was hij actief bij de Huizer Hockey Club en Tennis Vereniging Huizen. Daarnaast zette hij zich op redactioneel gebied in op diverse gebieden en is hij oprichter van het Sociaal Netwerk 50+@work.

Marcel Vreedeveld
Hij werd onderscheiden omdat hij meer dan 25 jaar vrijwilliger bij de brandweer is geweest.

Aartje Wouda-Koelewijn
Zij was de enige dame in het gezelschap van de gedecoreerden. Zij is betrokken geweest bij de EHBO Vereniging Huizen en is op 80-jarige leeftijd nog steeds vrijwilliger bij onder andere De Bolder en Tergooi Ziekenhuis.

Jacob van As
Hij was lange tijd bestuurslid van Muziekvereniging Prinses Irene. Daarnaast heeft hij zich ingezet voor de Voedselbank Gooi en Omstreken. Op dit moment zet hij zich nog in voor het Kerkgenootschap Leger des Heils en de Vrije Hervormde Gemeente.

Mustafa Gencer
Vanaf 1989 tot nu is hij betrokken bij de Stichting Selimiye Cami Huizen. Hij is medeoprichter, voorzitter geweest en nog steeds vrijwilliger van deze stichting

Peter Struiksma
Hij krijgt de onderscheiding met name voor zijn betrokkenheid bij de tafeltennissport. Hij was betrokken bij kampen voor jongeren en is medeoprichter van Tafeltennisvereniging Bijmaat, waar hij nu nog steeds voorzitter is van de jeugdcommissie.

Pieter Elkerbout
Vanaf 1965 tot en met nu is hij vrijwilliger bij het Nederlandse Rode Kruis, district Gooi & Vechtstreek. Daarnaast is hij onder andere vanaf 1978 tot op heden betrokken bij de Stichting Scouting Flevo.

Jan Albert van den Born
Hij krijgt zijn onderscheiding onder andere voor zijn inzet als voorzitter van het voormalige bejaardencentrum De Bolder. Daarnaast is hij bestuurslid en vicevoorzitter van het CDA in Huizen geweest en was hij ook raadslid van 2008 tot en met 2014.

Joop Visser
Onderscheiden voor onder andere zijn inzet als vrijwilliger bij Visio Wonen van 1998 tot nu. Hij is vrijwilliger bij het Nationaal Ouderenfonds in de regio en hij was van 2005 tot en met 2008 actief bij De Marke-De Meenthoek.

Ronald Alex de Winter
Hij kreeg vandaag een lintje vanwege zijn inzet als vrijwilliger bij Wijkcentrum Holleblok sinds 1983 tot nu. Hij is de drijvende kracht achter diverse activiteiten en wordt omschreven als 'het gezicht van het wijkcentrum'.