Het Gooi Bevrijd rijdt donderdag door de BEL-gemeenten.
Het Gooi Bevrijd rijdt donderdag door de BEL-gemeenten. Foto: Bob Awick

donderdag 5 mei

BEL-Veteranendag;

Oranjeweitje Torenlaan Blaricum 11.00 uur

Rond de klok van 11.00 uur stationeren er ruim 60 oude legervoertuigen en ongeveer 12 motoren op het Oranjeweitje. Bekijk de exacte route op www.hetgooibevrijd.nl. Om 17.00 uur sluiten Stephen Howell en Natascha en Paul Harper de dag geheel in stijl af met herkenbare muziek uit de jaren 40.

Zeskamp KPJ

Noordersingel 62 Eemnes 13.00

De zeskamp van de KPJ Eemnes zal dit jaar niet op haar gebruikelijke locatie plaatsvinden. De zeskamp zal plaatsvinden op de Noordersingel 26. De zeskamp is het jaarlijkse evenement van de KPJ Eemnes.

vrijdag 6 mei

Mamacafé

Wijkcentrum 't Holleblok Huizen 10.00 uur

Alle (aanstaande) ouders met kinderen tot 4 jaar zijn van harte uitgenodigd. Onder het genot van een kopje thee of koffie wisselen we ervaringen en tips uit.

100 jaar Molen

Erfgooiersdag Huizen 12.00 uur

De Molen keert terug in Huizen, maar in welke vormen, gedaantes, functies, afbeeldingen en activiteiten? Het Huizer Museum, de Historische Kring en Vrienden van het Oude Dorp vertellen het je op de Erfgooiersdag.

zaterdag 7 mei

Meet & Greet

Bruna Kerkstraat Huizen 14.00 uur

Schrijfster Loes den Hollander is aanwezig in de Bruna aan de Kerkstraat. Voor een meet & greet en om te praten over haar boek 'Droombeeld'.

maandag 9 mei

Lezing mindfulness

De Baat IJsselmeerstraat Huizen 20.00 uur

In samenwerking met Baptistengemeente 't Gooi houdt de Evangelische Gemeente Huizen een lezing over alternatieve geneeswijzen. Voormalig natuurarts, huisarts en christen drs. Ruud van der Ven gaat in op het spanningsveld tussen 'gewone' en alternatieve geneeskunde. Het thema is acupunctuur, acupressuur, voetreflexologie of reiki. 20.00 uur.

dinsdag 10 mei

Graancirkels in de Mandala

Manondala's Huizen 13.00 uur

In deze workshop gaan we graancirkels verkennen in de mandala. We zetten de mandala samen op en deze kun je thuis verder inkleuren en wordt in de volgende les besproken. Tijd: 13.00 tot 15.00 uur. € 25,-. Opgeven via: www.manondalas.simpsite.nl.

Protestant Christelijke Ouderen Bond

't Visnet Huizen 14.00 uur

De heer V.d. Spek verzorgt tijdens de bijeenkomst van de PCOB een presentatie over 200 jaar koninkrijk. Vanaf 13.45 uur staat de koffie/thee klaar. Eindtijd tussen 16.00 en 16.30 uur.

In gesprek met...

Huizer Museum Huizen 15.00 uur

Berry Holslag, de kunstenaar van het Melkmeisje, gaat in gesprek met leerlingen van de Huizermaat en het Erfgooierscollege. Toegankelijk ook voor andere belangstellenden. Kosten: normale museumentree (€ 5,-).

woensdag 11 mei

Mamacafé

Wijkcentrum de Malbak Blaricum 10.00 uur

Hoe blijf ik rustig en duidelijk? Hoe zorg ik ervoor dat mijn kind gewoon doet wat ik vraag? Een uitdagende lezing gegeven door Carine Kielstra, directeur Nederland Families Foundation. www.pedagoochem.nl.

Glas-in-lood

Atelier Kitty Glas-in-Lood Huizen 12.00 uur

Leer in acht woensdagavonden zelf een glas-in-loodraam (ca. 40x60 cm) maken. Kosten € 195,- voor acht lessen, materialen voor het raam en koffie/thee. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.kittyglasinlood.nl.

Alternatieve geneeswijzen

De Baat IJsselmeerstraat Huizen 20.00 uur

Voormalig huisarts en natuurarts drs. Ruud van der Ven geeft een lezing. Aan bod komen alternatieve geneeswijzen en/of uitleg over het verstrikt raken in het occulte, de strikken zelf en het Bijbels loskomen hiervan. Toegang is gratis.

donderdag 12 mei

Singer Laren 60 jaar

Singer Laren 12.00 uur

Op deze feestelijke dag trakteert Singer op een kijkje achter de schermen. Er worden korte lezingen, rondleidingen en workshops gegeven, er is muziek en in de beeldentuin wacht een verrassing. Toegang is gratis, entree museum niet inbegrepen.

iRun 10 km clinic

Atletiekvereniging Zuidwal Huizen 12.00 uur

De iRun 10k clinic geldt als voorbereiding op de Brooks 10 k Championsrun op zondag 10 juli tijdens het EK atletiek in Amsterdam. De clinic is voor gevorderden die 25 minuten aan één stuk kunnen hardlopen. Negen looptrainingen van 19.30-21.00 uur, afgestemd op ieders niveau. Aanmelden voor de 9-weekse cursus via www.irun.nl, kosten € 39,90.

Digisterker

Bibliotheek Huizen 13.00 uur

De Bibliotheek biedt ondersteuning in zaken als DigiD en online communiceren met de overheid. Aanmelden: ewalet@bibliotheekhlb.nl of 035-5257410. Andere data: 19, 26 mei en 2 juni. 13.00 tot 15.00 uur. Kosten: € 15,- voor vier dagdelen, inclusief werkboek.