PUUR is een lekkere snuffelmarkt met eerlijke en heerlijke producten.
PUUR is een lekkere snuffelmarkt met eerlijke en heerlijke producten. Foto: Trots

PUUR markt maandelijks in Nautisch Kwartier

HUIZEN - Rogier Engels van de Trotsmarkt bij kasteel Groeneveld start met een PUUR markt bij het Nautisch Kwartier. "Het gaat om een lifestylemarkt met pure en duurzame producten op het gebied van bijvoorbeeld kleding, sieraden, woonaccessoires en houdbare voedingsmiddelen als olie, gedroogd fruit en siropen."

De eerste markt is op 21 mei van 11.00 tot 18.00 uur en vervolgens is de markt er iedere derde zaterdag van de maand tot en met augustus. "Voor de eerste markt heb ik inmiddels al een dertigtal kramen met gevarieerde producten en ik hoop uit te groeien tot veertig of vijftig. Ik heb al diverse soorten artikelen op de lijst staan, zoals damesmode, oosterse producten, omslagdoeken, wollen producten, tasjes, dekens, aloƫ vera, rieten manden, aardewerk en ga zo maar door", noemt Rogier achter elkaar op en dat is nog niet alles.

Aantrekkelijk
Ondernemers kunnen zich per maand inschrijven. "Daardoor kunnen wij iedere maand vernieuwend en aantrekkelijk zijn. En mochten er ondernemers in Huizen zijn die deel willen nemen dan zijn ze van harte welkom", laat hij weten. Hij is op dit moment druk om de laatste dingen te regelen.

Ideale plek
Engels vindt het Nautisch Kwartier de ideale plek om een laagdrempelige en iedere maand weer verrassende markt neer te zetten. "Hier komen mensen die willen ontspannen en recreƫren. Een bezoek aan de markt is goed te combineren met een bezoek aan het terras. Ik hoop dat het net zo succesvol wordt als bij kasteel Groeneveld."