Cheyenne op de hoogste plaats van het podium.
Cheyenne op de hoogste plaats van het podium. Foto: AV Zuidwal

Jaco en Cheyenne winnen bij NK Gehandicapten Atletiek

HUIZEN - Jaco en Cheyenne van AV Zuidwal hebben afgelopen zaterdag bijzonder goed gepresteerd bij het NK Gehandicapten Atletiek. Zij werden beiden Nederlands Kampioen in hun klasse.

Jaco beet het spits af met kogelstoten. Jaco wist dat hij de enige deelnemer was en hierdoor wist hij op voorhand al dat hij naar huis zou gaan met drie gouden plakken. Dit maakte het competitieverband voor Jaco minder spannend, maar hij ging voor techniekverbetering en PR's.
Bij kogelstoten liet de techniek iets te wensen over en stootte hij 5.56 meter. Hierna volgde het speerwerpen; het inwerpen zag er al veelbelovend uit met worpen tegen de 15 meter aan. Hij maakte het meer dan waar met een geweldige reeks, resulterend in 14.81 meter, een nieuw Nederlands record. Tot slot was er bij het discuswerpen wat oponthoud met de bok vastzetten, wat Jaco in zijn voorbereiding niet hielp; hierdoor liep de discus minder lekker dan gehoopt en viel de afstand wat tegen.

Spannend
Cheyenne had een compact middagprogramma. Ze begon met de 100 meter sprint. In de training was wat gesleuteld aan de techniek van de start en dit was voor Cheyenne even spannend. Cheyenne :"Ik vloog uit mijn startblok, het hielp echt, die start.'' Ze liep een zeer goede 100 meter in 16.14, een nieuw Nederlands record en goed voor een zilveren medaille.
Na even bijkomen, ging ze door met kogelstoten. Ook hier was aan de techniek gewerkt en nu deed Cheyenne een zogeheten aanglij. Ze zette een fantastische reeks neer met bijna alle worpen boven haar oude PR/NR. Bij de laatste poging haalde ze er alles uit met 7.22 meter, een nieuw Nederlands record en een bronzen medaille.
Cheyenne had weinig tijd om te genieten van haar succes bij het kogelstoten, want ze moest door naar de 200 meter, een lastig onderdeel voor haar. Ze ging ervoor en won de serie in een geweldige tijd van 34.08. Helaas was dit met +3.9 meewind, waardoor het niet telt als officieel Nederlands record. Deze prestatie resulteerde wel in de Nederlandse titel.

Aankomende week gaan de beide atleten met hun trainers en begeleiders naar de IPC Grand Prix in Notwill. Hier zal Jaco wel tegenstanders hebben.