Ook kleding wordt gerepareerd.
Ook kleding wordt gerepareerd. Foto: Larisa Landré

Repair Café: 289 reparaties aangeboden in 2015

HUIZEN - De Stichting Repair Café Huizen heeft in 2015 9 bijeenkomsten van het Repair Café georganiseerd aan de Draaikom 2. De gemiddeld twaalf vrijwilligers kregen 289 voorwerpen aangeboden ter reparatie. Dat staat in het jaarverslag van de stichting.

Van de aangeboden reparaties waren er 67 textiel, 19 fietsen en 203 elektrische apparaten. De elektrische apparaten kunnen worden onderverdeeld in 28 koffieapparaten, 39 audioapparatuur en overige, zoals stofzuigers, telefoons en lampen. Ongeveer 50% van de ingebrachte voorwerpen zijn succesvol gerepareerd. Voor deze dienstverlening en koffie of thee wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd om de kosten te dekken.

Website
Er werken ongeveer 12 vrijwilligers mee aan het Repair Café. Elke bijeenkomst is er een coördinator, een gastvrouw, minstens drie mensen voor elektronische apparaten, twee of drie naaisters en een fietsenmaker. De website is door de organisatie uit de lucht gehaald omdat er niemand was om de informatie actueel te houden. Dat gaf verwarring en frustratie bij mensen die informatie zochten. Er is nu digitaal informatie te vinden via de landelijke repaircafésite en een Facebookpagina. De bestuursleden zijn ook vrijwilligers en vaak ook actief tijdens de bijeenkomsten.

Bezoekers
Er waren 3 maatschappelijke stagiaires in 2015, waarvan 2 op meerdere bijeenkomsten actief waren. Ze keken mee en hielpen met diverse werkzaamheden. De bezoekers komen uit heel Huizen en soms uit buurgemeenten. Er komen gemiddeld 30 bezoekers per keer.