Hetty Mecklenfeld verdedigt de Huizer eer dit jaar op de Olympische afstand.
Hetty Mecklenfeld verdedigt de Huizer eer dit jaar op de Olympische afstand.

'Een wedstrijd in je eigen woonplaats is geweldig'

HUIZEN - Hetty Mecklenfeld (startnummer 219) is een van de Huizer deelnemers aan de Olympische afstand van de Oostermeent Triathlon. Ze mag dit jaar voor het eerst uitkomen in de categorie Dames 50+. "Tijdens de wedstrijd voel je de spanning gewoon in de lucht." Een kort interview.

Waarom doe je mee?
"Het is een wedstrijd in mijn eigen woonplaats – dat is natuurlijk helemaal geweldig. En ook nog eens een keertje bij ons om de hoek. Veel bekenden van ons zitten in de organisatie of doen zelf als deelnemer mee. Dat motiveert alleen maar om weer mee te doen. Ook de Oostermeent Triathlon is erg goed georganiseerd. Je kunt zien dat er veel ervaring in de organisatie zit."

Wat is er zo leuk aan het meedoen aan een triathlon?
"Het is zo leuk dat je drie sporten kunt combineren in een wedstrijd. Dus train je ook voor de drie verschillende disciplines. Dat kost soms best wel veel tijd, maar het is altijd erg leuk om te doen. Tijdens een triathlon voel je de wedstrijdspanning gewoon in de lucht, dat begint al twee uur voor de wedstrijd als je de atletiekbaan van Zuidwal oprijdt."

De hoeveelste keer wordt dit?
"Ik heb in Huizen meerdere keren de achtste en de kwartafstand gedaan.
Dit is wel de eerste keer dat ik meedoe aan de Olympische Afstand."

Wat zijn de verwachtingen?
"Mijn verwachting is dat ik een lekkere wedstrijd ga doen, met mooi weer, veel gezelligheid en uitbundige toeschouwers."
Welk onderdeel ligt jou het best?
"Het lopen ligt mij het best, maar ik vind alle drie de sporten even leuk!"

Doe je buiten de Huizer triathlon ook mee aan andere evenementen?
"Ik probeer aan zo veel mogelijk verschillende evenementen mee te doen. Zoals de Midzomernachtcross in Amsterdam, de Halve van Egmond of de Rotterdam marathon. Voor het fietsen ga ik onder andere deelnemen aan de Jan Janssen Classic, een groot fietsevenement in Ede-Wageningen. Ook ga ik dit jaar weer met de zomervakantie fietsen op de Mont Ventoux."

Is meedoen belangrijker dan winnen of andersom?
"Meedoen is voor mij het allerbelangrijkst en als ik een persoonlijk record haal ben ik helemaal blij. Dan win ik weer van mijzelf, dat is de uitdaging."

Afbeelding