Dit zijn goede plaatsen om jouw favorieten aan te moedigen

De start van de Oostermeent Triathlon is een spectaculair gezicht. Met opzwepende muziek wordt de spanning opgevoerd en na het startschot rennen de atleten allemaal tegelijk het water in. De start is voor het publiek goed te zien vanaf het strand. Dat geldt ook voor de wisselzone, waar de zwemmers zich zo snel mogelijk van hun zwempak ontdoen en hun fiets pakken. Een goede plek voor een stevige aanmoediging!

De atleten gaan op de fiets meteen de Stichtse Brug over om 40 of 20 kilometer te fietsen aan de overkant van het Eemmeer. Het fietsonderdeel is voor toeschouwers dus lastiger te volgen. Het advies is om na het zwemmen via de Deltazijde alvast naar het loopparcours te gaan. De wedstrijd is op de openbare weg, dus kijk met name op de Stichtseweg en de Deltazijde goed uit voor de triatleten - want die fietsen hier ook - en ze gaan hard!

Het loopparcours gaat grotendeels over de Bijvangweg. Op de hoek bij sportpark Meentweide is het altijd druk met enthousiaste fans. Op de Oostkade en de Westkade sleep je jouw favorieten nog even door de laatste lastige meters. Daarna snel naar de finish in Winkelcentrum Oostermeent.