Art Laren staat dit weekeinde weer op het programma en wordt vrijdag afgetrapt met een Haringparty.
Art Laren staat dit weekeinde weer op het programma en wordt vrijdag afgetrapt met een Haringparty.

donderdag 16 juni

Gooische vrouwenzaken

Het Brinkhuis Laren 10:30 uur

Sandra Hermann, beeldend kunstenaar met een grote passie voor dieren en schoonheid. Via haar theesalon/katten café ‘High Tea in Cat Heaven’ in Hilversum draagt zij uit waarom dieren zo belangrijk zijn voor mensen en mensen voor dieren. Met haar fotografie van vrouwen laat ze zien dat elke vrouw kan schitteren. Aanvang: 10.30 uur met koffie; de presentatie start om 11.00 uur. Of: 19.30 uur met koffie; de presentatie start om 20.00 uur. Entree: € 22,75. Contant betalen bij binnenkomst. Aanmelden: gooischevrouwenzaken@gmail.com.

Lunchpauzeconcert

Raadhuis Eemnes 12:30 uur

Violiste Maren Bosma geef een recital met pianist Vital Stahievitch. Op het programma staan werken van Ravel, Suk en Isaye. Deur open om 12.00 uur. € 10,-. Reserveren: info@scarbomusica.nl of 035 5380827.

Veteranen sociëteit Huizen

De Brassershoeve Huizen
14:30 uur

Alle veteranen zijn van harte welkom van 14.30 tot 17.00 uur.

Parkinson Café

Amaris Theodotion Laren
14:30 uur

Een presentatie door Versa Welzijn, met als onderwerp mantelzorgers. Hoe het is om partner van iemand met Parkinson te zijn en zien zij zich wel altijd als mantelzorger? Ook de mogelijkheid van respijtzorg voor mensen die even rust nodig hebben wordt besproken. Toegang: gratis. Zaal open om 14.00 uur, met de informatietafel van de Parkinson Vereniging. parkinsoncafelaren.nl

Art&BusinessClub I-Laren

Gastrobar Anton Laren 17:00 uur

Het netwerkmoment voor vele verschillende beroepsgroepen en professionals in de kunstsector. Speerpunten: samenwerken, vernieuwen, talentontwikkeling, cultuurparticipatie, cultureel ondernemerschap en het stimuleren en promoten van kunst en cultuur gerelateerde evenementen. Uitgangspunt: Art Laren. Het netwerkmoment wordt georganiseerd in samenwerking met Radio 6FM en Restaurant Mauve & Gastrobar Anton.

Alzheimer Café

Het Brinkhuis Laren 19:30 uur

Ruud Dirkse is vandaag gastspreker. Dirkse is onder andere zorginnovator en schrijver van vier boeken over dementie, waarvan de laatste: ‘Ik heb dementie’ nog maar net verschenen is. 50 brieven van ervaren dementiepatiënten vormen dit boek. Een van de briefschrijvers is ook aanwezig. Deur open om 19.00 uur.

vrijdag 17 juni

Mamacafé

Holleblok Huizen 10:00 uur

Alle (aanstaande) ouders met baby's en hun zusjes en broertjes tot vier jaar zijn van harte uitgenodigd. Onder het genot van een kopje koffie of thee wisselen we ervaringen en tips uit. Eindtijd 11.30.

Huizer Vis Festijn

Botterwerf Huizen 14:00 uur

25 authentieke visbotters gaan ’s middags onder zeil voor een botterrace. Aansluitend begint om 18.30 uur het avondprogramma met eten, drinken, live muziek, mystery guests en gezellige activiteiten. Zelfs een springkussen voor de kinderen is aanwezig. € 25,- voor volwassenen, inclusief drie consumptiemunten. € 15,- voor kinderen t/m 14 jaar, inclusief twee consumptiemunten. Opgeven: huizervisfestijn@gmail.com of 06 538957 55. De opbrengst van het evenement gaat naar Stichting De Droomboom, Voedselbank Gooi & Omstreken en Stichting Huizer Botters.

Ladies Night

HSV De Zuidvogels Huizen
19:30 uur

Het heren softbalteam zet de vrouwelijke fans in het zonnetje. Tijdens de aankomende thuiswedstrijd: krijgen alle vrouwelijke fans die iets roods aantrekken worden getrakteerd op een drankje, muziek, gezelligheid en een topwedstrijd van de heren in het rood. Het team treedt aan tegen concurrent Thamen. Dj Maran, zelf ook een talentvol honkballer, staat tijdens de wedstrijd achter de draaitafels. Dresscode: rood.

Zomerconcert

Restaurant Rust Wat Blaricum
20:15 uur

Lucas en Arthur Jussen (piano) met prachtige muziek van o.a. Franz Schubert. Aan de vijver bij Restaurant Rust Wat. Kaarten € 29,50 via www.zomerconcert.nl of bij de Larense Boekhandel, Apotheek Zevenend en Gooische Apotheek in Laren. De opbrengst van het concert gaat naar basisschool De Dubbeldekker in Hilversum en Stichting Papageno.

17 juni tot 19 juni

Art Laren

De Brink Laren 11:00 uur

31 zorgvuldig geselecteerde galeries laten samen werken zien van meer dan 120 beeldende kunstenaars. De kunstwerken worden in paviljoens gepresenteerd, die zijn opgesteld onder de bomen van de Brink. De Gooise Academie geeft workshops, waar men zich kan bekwamen in o.a. portrettekenen en boetseren. Er is een speciaal programma voor de kinderen. De netto-opbrengst van Art Laren gaat naar de bouw van een kinderhospitaal in Zambia. Toegang is gratis. Geopend van 11.00 tot 18.00 uur.

zaterdag 18 juni

Ontwaakt rekent af

Studio Bakboord Huizen
13:30 uur

Toneelvereniging Ontwaakt brengt de kindervoorstelling 5 + 5 = 14. Voor kinderen van vier t/m acht jaar. Fleur verheugt zich op een nieuwe schooldag, maar begint het steeds minder leuk te vinden in de klas. Thuis komen haar vrienden uit haar fantasie tevoorschijn. De goede fee, haar hulpjes Bliksem en Sterretje, voorzien Fleur van goede raad en bedenken een oplossing om Fleur te helpen met rekenen. Zo wordt ze niet meer gepest in de klas. Tijd: 13.30 en 15.30 uur. Zaal is een kwartier van tevoren open. Kaarten € 5,- per stuk via www.toneelontwaakt.nl of 035 5256192.

Meet & Greet

Bruna Kerkstraat Huizen
14:00 uur

De maand juni is de maand van het spannende boek. Joyce Spijker is aanwezig voor een groet en ontmoet.

Geschiedenis van Huizen

Oude Begraafplaats Huizen
15:00 uur

Rasverteller en Huizen-kenner Jan Veerman neemt ons mee in de geschiedenis van Huizen en doet dat op de Oude Begraafplaats. De start is om 15.00 uur in de aula aldaar.

18 juni tot 26 juni

Koot Open Jeugd Toernooi

TV Eemnes Eemnes 12:00 uur

Het Koot Open Jeugdtoernooi belooft weer een spectaculaire week te worden www.tveemnes.nl

zondag 19 juni

Koffieconcert

Papageno Huis Laren 11:30 uur

Lars Niederstrasser saxofoon en Natsuro Hara - piano. Werken van Schumann, Chopin en Franck. € 5,- via tzaaltje@papageno.nl

Masterclass

Muziekcentrum Paul Snoek
Eemnes 13:30 uur

Muziekcentrum Paul Snoek geeft een masterclass met musicalster Pia Douwes. Het publiek volgt vanaf de tribune de boeiende groeiprocessen van zes veelbelovende zangers en zangeressen. Een uniek kijkje in de keuken van de zang en theaterwereld. Reserveren: info@paulsnoek.nl. Eindtijd: 17.00 uur.

De verborgen kracht van de vingers

De Witte Opaal Eemnes 13:30 uur

Vingerreflexologie is een veilige behandelmethode om direct in te kunnen zetten bij; verdriet, angst, heimwee, traumatische ervaringen, astma en diverse andere klachten. Kijk voor uitgebreide informatie op de website, www.dewitteopaal.nl. Aanmelden via website of via rina@dewitteopaal.nl. Eindtijd 16.00 uur. Kosten € 35,-. Natuurgeneeskundig Therapeut Rina van den Tweel.

19 juni tot 7 augustus

Werk uit eigen Huis

Rosa Spier Huis Laren 10:00 uur

Een bijzondere tentoonstelling met het werk van de eigen bewoners. Er is een groot aantal schilderijen, tekeningen en aquarellen, waarvan sommige van behoorlijk formaat. Ook zijn er grote beelden in de ruimte opgesteld en kleinere sculpturen in de vitrines te zien. Daarnaast tekeningen en publicaties. Dagelijks te bezoeken tussen 10.00 en 16.00 uur.

dinsdag 21 juni

Bingo

Schering en Inslag Laren 14:00 uur

Steffie Luif en Thea de Leeuw presenteren de laatste bingo van het seizoen bij Muziekcentrum Schering & Inslag. Een gezellige middag, van 14.00 tot 16.00 uur.

Peptalk

Het Brinkhuis Laren 19:30 uur

Making it Happen! De geheimen van leiderschap. Hoe krijg je jezelf en anderen zover om waar te maken wat jij wilt? Is er soms iets wat je tegen houdt? Zelfvertrouwen? Energie? Overtuigingskracht? . Gasten: internationaal leiderschapscoach Kristina Zumpolle, internationaal bekroonde spreker en trainer Sangbreeta Moitra en presentatie-expert en TEDx coach Bea Kuijs. Engels en Nederlands. Kaarten van € 17,- via NL 97 ABNA 0604 7089 39 t.n.v. PEP Talk o.v.v. Naam/PT160621. € 25,- aan de deur. Reserveren: info@peptalkproductions.nl

woensdag 22 juni

KoffieCreatief

De Brug Huizen 10:00 uur

Koffiedrinken, elkaar ontmoeten en creatief bezig zijn. Dat is het doel van deze ochtenden. Iedereen is van harte welkom. Voortaan elke 2e en 4e woensdag van de maand.

Midzomeravond

Atelier van Leontine Smit Huizen
19:00 uur

Om alvast in de vakantiesfeer te komen organiseren Adelheid van der Veen (www.stappennemen.nl) en beeldend kunstenaar Leontine Smit een zomerse wandel- en schildersworkshop. De kosten zijn € 29,50 incl. materiaal en een hapje en drankje. Aanmelden via: info@leontinesmit.nl

22 juni tot 3 juli

Rabobank Clubkampioenschappen Senioren

TV Eemnes Eemnes 12:00 uur

Dit jaar worden zowel de enkels als de dubbels in dezelfde periode gespeeld voor de seniorleden. Deelnemers kunnen ieder op eigen niveau spelende. www.tveemnes.nl

Zaterdag is er een rondleiding op de Oude Begraafplaats in Huizen.