Het eerste onderdeel zit er bijna op.
Het eerste onderdeel zit er bijna op. Foto: Bob Awick

Scheltinga en Honkoop winnaars Triathlon Huizen

HUIZEN - Evert Scheltinga en Marleen Honkoop zijn de winnaars van de Olympische Afstand van de Huizer Triathlon.

Bij de mannen werd Omar Brons tweede en Chris Brands derde. Scheltinga werd vooraf door de atleten al als favoriet gezien en was tevreden met zijn race. Met zwemmen kwam hij als tweede uit het water, maar haalde zijn achterstand met fietsen makkelijk in en nam daar al een beslissende voorsprong.

Brons: "Ik ben tevreden met mijn race. Evert is bezig aan een goed seizoen. Het is geen schande om achter hem te finishen als tweede. Volgende week strijden we op de halve triatlon in Luxemburg weer tegen elkaar." De winnaar van vorig jaar, Youri Severin, haalde de finish niet. Severin: "Mijn nummer was losgeraakt en die had ik onder mijn broek gestopt. Ik ben toen uit koers geraakt en moest teruggehaald worden. Helaas."
Bij de dames werd Ilona Eversdijk tweede. Zij won de vorige editie. Derde werd Cora Vlot, net als vorig jaar. Honkoop: "De mogelijkheid om te winnen zat er in. Ilona lag nog voor me met fietsen, maar het hardlopen ging goed. Ik heb haar in kunnen halen. Normaal was fietsen altijd mijn beste onderdeel, maar het lijkt er op dat ik steeds beter ben in hardlopen."
De Huizer deelneemster Hetty Mecklenfeld haalde helaas de start niet eens. "Ik werd zaterdag plots vrij ziek, moest zelfs naar het ziekenhuis. Volgend jaar ga ik een nieuwe poging wagen."

Niek Heldoorn
Niek Heldoorn uit Huizen deed ook weer mee aan de Achtste Triathlon. Hij finishte in 58.04 als junior als vierde achter de tweelingbroers Tim en Daan Jacobs en Machiel Ittman. Sanne Bosboom, waar we eerder over schreven, haalde de finish in 1.23.07. Zij was met 14 jaar niet eens de jongste deelnemer, dat was de 12-jarige Skip van Solt, die keurig in 1.44.36 finishte.

Hagelbui
Het weer was voor de atleten die meededen aan de Olympische Afstand nog goed. De tri-atleten die de kwart en achtste afstand aflegden, hadden te maken met andere omstandigheden. "Tijdens het fietsen kregen we een fikse hagelbui over ons heen. Je kon amper nog wat zien en het deed pijn op je armen ook nog", aldus de Huizer Mike Overeem, deelnemer aan de Achtste Triatlon. Er werd ook her en der een onweersklap gehoord en dat werd nauwlettend in de gaten gehouden door de organisatie. "Zodra we flitsen zien en er zijn nog mensen aan het fietsen, dan leggen we de wedstrijd stil", aldus voorzitter Peter Korzelius van de Stichting Triathlon Huizen. Dat was echter niet nodig. Ondanks de regen was er meer publiek op de been dan vorig jaar.

Voor alle uitslagen: triathlonhuizen.nl.

Op de fiets richting atletiekbaan.
Snel wisselen om te gaan lopen.
Het mannenpodium.
De winnende vrouwen.
De regen was geen spelbreker voor atleten en publiek.