Het bestuur wil het clubgebouw upgraden.
Het bestuur wil het clubgebouw upgraden. Foto: Bob Awick

Op zoek naar geld renovatie clubgebouw Zuidvogels

HUIZEN - Het college gaat op zoek naar financiële mogelijkheden om een bijdrage te kunnen leveren aan de renovatie van het clubhuis van voetbalclub HSV de Zuidvogels.

De gemeenteraad vindt dat, ondanks het feit dat het college heeft aangegeven dat er geen ruimte is voor een subsidie, er toch gezocht moet worden naar oplossingen. Eerder presenteerde de voetbalclub plannen voor het upgraden van het verouderde clubgebouw. Hiervoor werd een subsidieverzoek ingediend van 1,2 miljoen euro.
Volgens het bestuur van de voetbalvereniging voldoet het gebouw niet aan de wensen die de club heeft. "De tijden zijn veranderd. Nu zijn wij een vereniging van 1.300 leden, waarvan 200 vrouwen", vertelde bestuurslid Petra Bunschoten eerder.

Met het geld wil de club de maatschappelijke rol uitbreiden. "Wij willen het aanbod voor kinderopvang gaan uitbreiden. Daarbij willen wij fungeren als buurtcentrum voor ouderen. Ook willen wij flexibele werkplekken bieden voor ouders die meekomen met hun trainende kinderen."
De politiek in Huizen ondersteunt deze ontwikkelingen en vindt het belangrijk dat clubs de mogelijkheden krijgen om zich te ontwikkelen. Daarbij hoort ook een juiste accommodatie, beredeneerden meerdere raadsleden. Ook heeft het college de opdracht gekregen om te kijken of er mogelijkheden zijn voor andere verenigingen die problemen hebben met huisvesting of financiën. Wellicht kunnen zij een onderkomen krijgen in het nieuwe clubgebouw.

De raad verwacht dat het onderzoek behandeld kan worden in oktober.