De nummers 1 tot en met 3 kregen een medaille.
De nummers 1 tot en met 3 kregen een medaille. Foto: TTV Bijmaat

Springplank krijgt les van Tafeltennisvereniging Bijmaat

HUIZEN - Tafeltennisvereniging Bijmaat heeft in de periode van 11 maart tot en met 1 juli 14 dagen lesgegeven aan 200 kinderen van de groepen 3 tot en met 5 en nog eens aan 220 meisjes en jongens van de groepen 6 tot en met 8 van basisschool De Springplank.

Voor de kinderen van 6 tot en met 8 jaar stond het spel Tablestars op het programma. Dit zijn zeven bewegingsspelletjes die gehouden werden in de gymzaal van De Springplank aan de Aristoteleslaan. Met de hulp van leerkrachten, ouders en leden van Bijmaat was dit een enorm succes. Alle kinderen kregen na afloop een diploma uitgereikt.

Voor de kinderen van groep 6 tot en met 8 werd een toernooi georganiseerd in de sporthal aan de Damwand 1, waar Bijmaat zelf speelt. Om alle 220 kinderen te laten spelen waren 12 speeldagen nodig. Vanaf 11 maart tot en met 20 juni werden twee voorrondes gespeeld. De finale voor groep 8 was 24 juni en voor de groepen 6 en 7 op 1 juli. Voor de plaatsen 1 tot en met 3 bij zowel de jongens als de meisjes was er een mooie medaille, die werd uitgereikt door Noah Colmsee en Peter Struiksma van TTV Bijmaat.
De resultaten: Groep 8 jongens: 1e Jermo; 2e Sem en 3e Brooklijn; meisjes: 1e Anouk; 2e Chanel en 3e Senna; Groep 7 jongens: 1e Oscar; 2e Pepijn en 3e Pablo; meisjes: 1e Yasmina; 2e Samantha en 3e Diede; Groep 6 jongens: 1e Chris; 2e Finn en 3e Sean; meisjes: 1e Pascalle; 2e Djem en 3e Fien.
In de laatste week voor de grote vakantie wordt er nog gespeeld op de stenen tafeltennistafel van De Springplank om het algeheel kampioenschap 2016 van De Springplank. Alle nummers 1 van de groepen 6 tot en met 8, van zowel de meisjes als de jongens, komen dan tegen elkaar in actie en zij gaan dan strijden om de Noah Colmsee Wisselbokaal. Noah is een oud-leerling van de school en komt de beker persoonlijk uitreiken.