Het Moluks Herdenkingsmonument staat aan de Gemeenlandslaan en maakt deel uit van de Beeldenroute.
Het Moluks Herdenkingsmonument staat aan de Gemeenlandslaan en maakt deel uit van de Beeldenroute. Foto: Huizer Museum/Peter Peeters

Activiteiten in laatste weken van Beeldenroute

HUIZEN - Het Huizer Museum organiseert deze week een aantal activiteiten rond de tentoonstelling 'Buitenbeeld' die nog tot en met 13 augustus loopt.

Morgen organiseert het museum een ontmoeting met kunstenaar Piet van de Kar. In een gesprek in het museum gaat de kunstenaar in op het werk 'Standbeeld', dat een paardenbeen verbeeldt. Van de Kar werkt met verschillende materialen, vormen en kleuren en heeft het liefst interactie met zijn publiek. De avond begint om 19.30 uur.

Een dag later is er een fietstocht langs de uitgestippelde beeldenroute. Dit is de laatste kans in deze maand om nog onder leiding van een gids langs de beelden in Huizen te fietsen. De tocht duurt ongeveer 2 uur en onderweg wordt er gepauzeerd. Start 19.00 uur bij het Huizer Museum.

Zaterdag organiseert het museum een slenterwandeling richting de Wijgert Kooy Buurt. Tijdens deze wandeling zal op mooie plekjes gestopt worden. Deze wandeling start om 11.00 uur bij het museum.