Jongeren genieten tijdens het warme weer van het water en vermaken zich zichtbaar.
Jongeren genieten tijdens het warme weer van het water en vermaken zich zichtbaar. Foto: Bob Awick

Spetterend zomervertier

HUIZEN - De zon scheen vorige week volop. Op bepaalde dagen haalde het kwik zelfs de 27 graden. Massaal trokken mensen richting het water voor verkoeling. Zwembad de Sijsjesberg moest zelfs door de drukte één dag de deuren sluiten.

Het was vorige week lekker vertoeven in eigen land. De basis en middelbare scholen hebben vakantie en je hoefde niet naar het buitenland voor het lekkere weer.

Bij zwembad de Sijsjesberg liep het daarom storm. Vorige week woensdag trok het bad zelfs 4.500 bezoekers en moest het bad halverwege de dag sluiten vanwege de drukte. Mensen stonden soms wel een uur in de rij. Bij het zwembad waren ruim 25 mensen actief die toezicht hielden.

"Op dit moment laten wij geen bezoekers meer toe in verband met veiligheid en hygiëne", liet het zwembad weten.

Heinde en ver
Bezoekers kwamen van heinde en verre. "We hebben veel bezoekers uit Amsterdam, Almere en Utrecht die hierheen komen. Daar sluiten alle buitenbaden en hebben ze te maken met blauwalg in het water", vertelt een medewerker van het zwembad.

Rustiger
Die donderdag erna waren veel bezoekers er dan ook vroeg bij. "Ze hadden geen zin om weer zo lang in de rij te staan. Daarom belden heel veel mensen ook van tevoren." Het bleef de donderdag wel wat rustiger dan de dag ervoor.

Begin deze week was het weer wat zachter en was het ook rustiger bij het zwembad. "We hebben maandag ongeveer 1.000 bezoekers gehad. Dan hebben wij wat meer tijd om op te ruimen", aldus de medewerker van het zwembad.

Zomerkade
Door de drukte in het zwembad kiezen veel mensen ook voor de Zomerkade om lekker aan het strand de dag door te brengen.

Ook de aanloophaven kon rekenen op veel bezoekers om te zwemmen. Op verschillende plekken sprongen jongeren vanaf de brug in het water.


Politie: 'Houdt recreatieplekken schoon'

Lege blikjes, plastic en sigarettenpakjes worden achtergelaten

HUIZEN - De politie doet een oproep aan Pokémon Go-spelers om zo veel mogelijk hun eigen troep op te ruimen. "Dan houden we de recreatieplekken schoon, wel zo fijn voor iedereen."

Via een bericht op Facebook richt de politie zich met name op spelers van het populaire spel. Via een app op de mobiele telefoon kunnen spelers beesten vangen. Onder andere het strandje in Blaricum is hiervoor een populaire locatie. Ook locaties als de Tafelberg en het Huizerhoofd worden in reacties op het bericht genoemd.
"Het spel spelen is geen enkel probleem natuurlijk, maar de laatste dagen zien wij 's ochtends vroeg veel afval op de parkeerplaatsen liggen. En dat is wel een probleem." Lege blikjes en flesjes, plastic en lege sigarettenpakjes worden achtergelaten door de bezoekers. "De gemeente moet dat allemaal opruimen."
De politie hoopt nu de spelers aan te kunnen sporen om zelf de troep mee te nemen. "Bijna iedereen komt met de scooter of auto, dan is het een kleine moeite om het afval mee te nemen."