'Hoboken' van Paul van Rij.
'Hoboken' van Paul van Rij.

Jubileumtentoonstelling van Paul van Rij

LAREN - Paul van Rij exposeert van 25 juli tot en met eind augustus in de (H)Artgalerij in het Brinkhuis in Laren. De kunstenaar houdt de tentoonstelling ter gelegenheid van zijn 25-jarig jubileum. Leo Janssen, oud-wethouder van Cultuur, opent op 30 juli om 14.30 uur de expositie.

Paul van Rij (1957, Zaandam) schildert sinds 1991. Aanvankelijk wordt hij geïnspireerd door het Abstract Expressionisme, waaronder de Nederlandse schilder Willem de Kooning. Al schilderend ontwikkelt hij een heel eigen stijl. Eerst werkt hij in acryl, maar vanaf 2009 stapt hij definitief over op olieverf.
Het thema behelst de schoonheid van het verval. Hij wordt gefascineerd door oude muren en gebouwen die door de tijd zijn aangetast en juist daardoor aan kracht en schoonheid winnen. Door zijn aandacht voor structuren en de verfhuid hebben de schilderijen vaak een uitstraling van materialen zoals hout, leer, steen of roest.
Paul woont en werkt in Laren. Zijn atelier bevindt zich op de bovenste etage van Vita Nuova, het vroegere woonhuis van Jan Sluijters. Zijn werk hangt in New York, Antwerpen, Londen en Amsterdam.