Marianne Houtkamp maakte dit Moluks herdenkingsmonument, waar zij donderdag in het Huizer Museum over vertelt.
Marianne Houtkamp maakte dit Moluks herdenkingsmonument, waar zij donderdag in het Huizer Museum over vertelt.

donderdag 28 juli

Hans en Marianne Houtkamp

Huizer Museum 19.30 uur

Marianne Houtkamp heeft het prachtige Moluks herdenkingsmonument voor Huizen gemaakt, een geschenk van de Molukse gemeenschap aan de gemeente. Ook bij het kantoor van de Rabobank is prachtig werk van haar te bewonderen. Deze donderdag komen zij en haar man Hans naar het Huizer Museum om met bezoekers te praten over hun ideeën over kunst, hun werk en hun kunstenaarsleven. Aanvang 19.30 uur. Entree inclusief museumbezoek: € 5,-. Museumkaart gratis.

zaterdag 30 juli

Kringloopwinkel

Stichting Servitas 10.00 uur

Zoekt u leuke en goedkope spullen? Kom dan naar onze kringloopwinkel, open tot 14.00 uur. Wij hebben een grote sortering meubels, kleding, huishoudelijke artikelen, boeken, dvd’s en cd’s voor de laagste prijzen in het Gooi. Ook kunt u bij ons spullen inleveren of wij kunnen die bij u ophalen. Bel ons dan even op nummer 035-5262931, dan maken wij met u een afspraak over datum en tijd. De opbrengst van onze kringloopwinkel komt ten goede aan ouderen en sociaalzwakkeren in onze samenleving.

BOERenMARKT

Blommenhoeve 10.00 uur

Ook in de zomermaanden zijn er elke laatste zaterdag van de maand van 10.00 tot 15.00 uur pure en eerlijke producten te koop. Vers Gasconne-vlees, biologisch brood, kaas en zuivel. Lekkere patisserie. Biologische wijntje daarbij. Mooi vers gerookte zalm of haring. Lekkere jams, chutneys en honing. In onze atelierwinkel weer leuke nieuwe cadeautjes voor jezelf of een ander. Oma's appeltaart bij de koffie en thee op het terras en je hebt een prima uitje in deze vakantiemaand. Auto's en fietsen kunnen op eigen terrein worden geparkeerd.

Dahon tennistoernooi

LTV de Bijvanck 12.00 uur

Elke dag wordt er goed avondeten gekookt en is de sfeer op en rond de banen geweldig. Mede hierdoor zien we elk jaar het tennispark vol met toeschouwers. Dit jaar is het deelnemersveld ontzettend sterk en er worden dus geweldige wedstrijden verwacht. Het finaleweekend van 6 en 7 augustus wordt op vrijdag 5 augustus ingeluid met een feestavond.

dinsdag 2 augustus

The King's Gardens

Het Brinkhuis Laren 14.30 uur

Sabine De Barra is tuinarchitecte aan het paleis van Versailles. Ze heeft weinig oog voor de klassieke ontwerpen van de man die haar heeft aangenomen, de beroemde architect Le Nôtre. Maar terwijl ze aan haar creaties werkt, voelt ze zich aangetrokken tot de enigmatische Le Nôtre. Bovendien moet ze leren omgaan met de gevaarlijke wedijver en ingewikkelde etiquette aan het hof van Louis XIV. Maar dankzij haar eerlijkheid en haar medeleven zal ze alle obstakels overwinnen en in de gunst vallen van de Zonnekoning en Le Nôtre. Entree: € 7,-.

zaterdag 6 augustus

Repair Café

Vivium Johanneshove 10.00 uur

Als bezoeker neemt u van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaat u vervolgens samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Heeft u niets om te repareren? Dan bent u van harte welkom voor een kop koffie of thee. Of om te helpen bij een andere reparatie. 10.00 tot 13.00 uur.

tot woensdag 31 augustus

(h)Art Galerij

Het Brinkhuis Laren 12.00 uur

Paul van Rij schildert sinds 1991. Zijn thema behelst de schoonheid van het verval. Hij wordt gefascineerd door oude muren en gebouwen die door de tijd zijn aangetast.

De BOERenMARKT is zaterdag weer in Eemnes.