Zaterdag organiseert het Huizer Museum weer een rondwandeling door het oude Huizen.
Zaterdag organiseert het Huizer Museum weer een rondwandeling door het oude Huizen. Foto: Huizer Museum

zaterdag 13 augustus

Repair Café

Wijkcentrum de Malbak 10.00 uur

Zaterdag 13 augustus wordt weer het Repair Café gehouden in wijkcentrum De Malbak, Blaricum (Bijvanck). Als bezoeker neemt u uw defecte huishoudelijke apparatuur, kleding en nog veel meer mee. In het Repair Café staan deskundige reparateurs klaar om samen met u het euvel te verhelpen. Natuurlijk moet u te vervangen onderdelen wel zelf meebrengen. De sessie loopt van 10.00 tot 13.00 uur.

Rondwandeling Oude Huizen

Huizer Museum 14.00 uur

Een ervaren gids vertrekt om 14.00 uur vanaf het Huizer Museum, Achterbaan 82. Aanmelding vooraf is niet nodig. Kosten zijn € 4,- per persoon. In de verkenningstocht vertelt de gids naast leuke anekdotes het een en ander over het verleden van Huizen. Deze verkenningstocht duurt ongeveer 1 uur en zal ook weer eindigen bij het museum.

14 augustus tot 9 oktober

Verkoopexpositie

Rosa Spier Huis Laren 10.00 uur

De bevriende kunstenaars tonen hun werk: Co van Gasteren met schilderijen en Evert Koopman met beelden. Dagelijks te bezoeken van 10.00 tot 16.00 uur. De tentoongestelde kunst is te koop. Een indruk van het werk is te zien op coltd.nl.

maandag 15 augustus

Inloopspreekuur DigiTaalhuis

De Bibliotheek Huizen 14.00 uur

Hier kunt u met al uw vragen over het aanbod aan cursussen en activiteiten op het gebied van het leren van taal en digitale vaardigheden terecht. De medewerker zoekt samen met u naar een passende oplossing. Ook als u als taalvrijwilliger aan de slag wil om mensen te helpen om beter te leren lezen en schrijven kunt u terecht bij het spreekuur. Elke maandag van 14.00-16.00 uur. Vragen over het spreekuur of andere vragen? Mail: digitaalhuisgooi@gooisebibliotheken.nl of bel 035-6973000.

dinsdag 16 augustus

Film: 'Ruth & Alex'

Het Brinkhuis Laren 14.30 uur

Ruth en Alex zijn een gepensioneerd koppel in New York. Een appartement vijf hoog in Brooklyn was het enige wat ze zich konden veroorloven toen ze jong trouwden, en ze zijn er nooit weggegaan. Maar inmiddels moeten ze toegeven dat een lift eigenlijk geen luxe meer is. Ze zetten het appartement te koop. Maar hoe dichter Ruth en Alex bij een deal komen, hoe meer herinneringen hun huisje oproept en de melancholie toeslaat. Entree: € 7,-.

woensdag 17 augustus

Steuntje in de (b)rug

Gooise Praktijk voor kind en jeugd Huizen 9.00 uur

De groepscursus Steuntje in de (b)rug is bedoeld voor aanstaande brugklassers voor wie de overgang naar het voortgezet onderwijs nét wat spannender is. Tweedaagse cursus op 17 en 24 augustus van 9.00 tot 15.00 uur. Aanmelden via info@gooisepraktijk.nl of 035-523 1111.

Film: 'Woman in Gold'

Het Brinkhuis Laren 14.30 uur

Maria Altmann, een Joodse vluchteling, gaat met behulp van een jonge advocaat een juridische strijd aan tegen de Oostenrijkse overheid om vijf schilderijen van kunstenaar Gustav Klimt. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zouden deze gestolen zijn uit het huis van haar familie, waaronder een schilderij met de titel ‘The Golden Lady’. Entree: 7,-.

donderdag 18 augustus

Veteranen Sociëteit

De Brassershoeve 14.30 uur

Bijeenkomst in de Brassershoeve aan de Waterstraat 2. Alle veteranen zijn van harte welkom van 14.30 tot 17.00 uur.

Elke maandag is er spreekuur van het DigiTaalhuis in de bibliotheek in Huizen.