Een uitsnede uit 'Heritage of Mauve' van Jacqueline de Vries.
Een uitsnede uit 'Heritage of Mauve' van Jacqueline de Vries.

Expositie Jacqueline de Vries bij Restaurant Mauve

LAREN - Jacqueline de Vries exposeert tot en met 29 september bij Restaurant Anton Mauve en Gastrobar Anton aan de Brink 1 in Laren haar werk.

'Heritage of Mauve' is een schilderij dat Jacqueline de Vries speciaal gemaakt heeft voor deze tentoonstelling. Het is een overzicht van het leven en werk van Anton Mauve. In het schilderij zitten veel verwijzingen naar zijn historie. Zo zie je in het rechteroor van het schaap zijn bekende schilderij 'De terugkerende kudde'. Ook de plattegrond van Laren rond 1850 en restaurant Mauve zelf zijn in het schilderij verwerkt. Daarnaast is de kleur mauve - paars - terug te vinden. Het schilderij wordt op de expositie geflankeerd door een selectie portretschilderijen.

De Vries: "Er is niks in ons lichaam dat zo zichtbaar liefde, verdriet, vreugde, verbazing, humor, pijn, ontroering, opwinding en verlangen uitdrukt als onze ogen. Ik zoek die ene blik die mij raakt, die wil ik schilderen! Ook raak ik geïnspireerd door een intiem moment, een mooi naakt of een krachtig dier." Zie voor meer info: jacquelinedevries.nl.