Het Oldtimer Festival Huizen trekt jaarlijks veel bezoek in september.
Het Oldtimer Festival Huizen trekt jaarlijks veel bezoek in september. Foto: Bob Awick

Zevende editie van Oldtimer Festival in september

HUIZEN - Het zevende Oldtimer Festival Huizen vindt dit jaar plaats op zaterdag 17 september in het Nautisch Kwartier. Deze editie is er speciaal aandacht voor duurzame elektrische en experimentele auto's en kan er op een amfibisch voertuig gevaren worden.

Het festival groeide in korte tijd uit tot een groot evenement in de regio en de organisatie zoekt dus elk jaar naar nieuwe topstukken om de bezoekers te imponeren. Dit jaar ligt de focus op experimentele auto's. Onder meer Tesla, de BMWI3, Citroën DS en Renault Zoe zullen ten tonele worden gebracht. Dit alles in het kader van de Europese Mobiliteitsweek.

Waterstof
Tevens zullen de door studenten van Hogeschool Arnhem Nijmegen Automotive ontwikkelde Inspire II en The Accelarator te zien zijn. Deze rijden op waterstof en elektriciteit en kennen een verbruik van 1 op ruim 550 km.

Veel auto's
In het totaal zullen er ruim 225 auto's en 75 tweewielers gepresenteerd worden, waaronder van MG, Alfa Romeo en Borgward. Daarnaast zijn er ook oude tractoren, vrachtwagens en bromfietsen te zien.

Brommertocht
De Puch club Huizen organiseert ook dit jaar weer de 60 kilometer brommertocht. Dit is een speciale toertocht van 70 bromfietsen en rijwielmotoren.

Markt
Ook de jaarlijkse automobiliamarkt is weer van de partij, met onder andere TripleBee, Van den Hooff met miniatuurauto's en Gooise Meuck met automobile brocante.
Naast de vele oldtimers is er ook de mogelijkheid om mee te varen op een oude DUKW. Dit is een amfibisch voertuig dat zowel op zee als aan land gebruikt kan worden en door de Amerikaanse troepen in de Tweede Wereldoorlog gebruikt werkt als bevoorradingsvoertuig. De gehele dag kan er worden opgestapt op de drijvende aanlegsteiger in de loshaven voor het Fletcherhotel.

Muziek
Het festival wordt muzikaal omlijst door onder andere Bop Tonight, The Thunderbirds en Asy Bright. Veelal muziek uit de jaren zestig.

Nautisch Kwartier
Het evenement zelf vindt plaats op zaterdag 17 september en begint rond tien uur op het terrein van het Nautisch Kwartier in de haven van Huizen. Het festival is rond vijf uur weer afgelopen.