De dag begon met flinke buien, maar toen de zon doorkwam werd het gezellig druk en zaten de terrassen helemaal vol.
De dag begon met flinke buien, maar toen de zon doorkwam werd het gezellig druk en zaten de terrassen helemaal vol. Foto: Bob Awick

Regen en zon op zomermarkt

HUIZEN - De zomermarkt in winkelcentrum Oostermeent was voor de ondernemers, ondanks een natte start, toch een succes. Volgens Peter Koning van winkelcentrum Oostermeent was er veel bekijks. "Het was een goed temperatuurtje en we hebben veel nieuwe bezoekers gezien."

In het winkelcentrum stonden om klokslag tien uur de kraampjes netjes uitgestald. Door het slechte weer was het echter een natte start. Het winkelcentrum bood een troosteloze aanblik, waarbij de koopwaar zo goed en zo kwaad als het kon werd beschermd tegen de regen. Gelukkig was dat niet van lange duur.

Vertoeven
Langzaam klaarde het weer op en ging de zon stralend schijnen. Het winkelend publiek druppelde het winkelcentrum binnen en daarna was er toch nog sprake van een gezellige en zonnige zomermarkt. "Het begon met flinke buien, maar het droogde al snel op. Uiteindelijk viel het erg mee en was het lekker vertoeven. De terrassen zaten vol en er was een groot springkussen opgezet. Ondernemers zijn achteraf heel tevreden en hebben het als positief ervaren", vertelt Koning. "Volgend jaar komt de markt er weer."
De zomermarkt in het winkelcentrum heeft eerder al last gehad van het natte weer. "Vorig jaar leek het net een herfstbraderie. Toen was het echt heel slecht weer", blikt Koning terug. Dit jaar viel het gelukkig mee.

Nieuwe klanten
De ondernemers zijn met name blij om ook nieuwe klanten te zien. "Wij moeten heel actief zijn om nieuwe klanten te trekken. Maar dat werpt nu wel zijn vruchten af", concludeert Koning. "Wij zitten in een groeihoek met de komst van de Blaricummermeent. Dat geeft ook nieuwe mensen."
De ondernemers in het winkelcentrum proberen veel te organiseren om het winkelcentrum levendig te houden en mensen te blijven trekken. "Wij hebben binnenkort ook weer een herfstbraderie en natuurlijk later de intocht van Sinterklaas. Daarnaast hebben wij begin september de kick-off van de Huizerdag; dat wordt echt heel groot", vertelt de ondernemer trots. Voorheen vonden de activiteiten rond de Huizerdag plaats in het Oude Dorp. "Maar de Oostermeent hoort ook bij Huizen. Wij hebben dus samenwerking gezocht." Er zal onder meer een groot waterspektakel worden georganiseerd.


Bushokjes 't Merk vernield

Politie houdt één vandaal aan en zoekt nog andere

HUIZEN - Meerdere bushokjes rond 't Merk zijn afgelopen weekend vernield. De politie betrapte een jongen van 17 jaar uit Blaricum op heterdaad. Naar een tweede verdachte wordt nog gezocht.

In de nacht van zondag op maandag hebben de twee jongeren flink huisgehouden. Aan weerszijden van de weg lag de grond rond de bushaltes bezaaid met glasscherven.

Verdachte
De politie kon ter plekke de jongen uit Blaricum oppakken. De tweede verdachte wist te ontkomen. Het zou gaan om een blanke jongen van tussen de 16 en 18 jaar. Hij is rond de 1.70 meter lang en droeg die nacht een spijkerbroek en een donkere sweater met capuchon.

De politie is geïnteresseerd in mensen die iets gezien of gehoord hebben. Zij kunnen contact opnemen met de politie. Mochten de verdachten worden berecht, dan zullen de kosten van de vernielde ruiten op hen worden verhaald. Per ruit kost dat ongeveer 300 euro.

Niet eerste keer
Het is niet de eerste keer deze zomer dat de politie voor dit soort vandalisme in actie moet komen. Eerder werden ook de ruiten van een bushokje aan de Gemeenlandslaan ingegooid en waren er vernielingen aan de kerk.