Annejet van Dorsser in actie tijdens de wedstrijd.
Annejet van Dorsser in actie tijdens de wedstrijd. Foto: Krijn Buijtelaar

Annejet van Dorsser 6e bij FEIF Youthcup paarden

HUIZEN - Annejet van Dorsser uit Huizen heeft vorige week meegedaan aan de FEIF Youthcup IJslandse paarden 2016. Zij was een van de 78 jeugdruiters uit de hele wereld die de FEIF Youthcup 2016 voor IJslandse paarde in Exloo in Nederland reed. Ze werd twee keer zesde, zowel in de V4 als de trail.

Voor de Nederlandse equipe die aan de wedstrijd meedeed, hadden acht ruiters tussen de 13 en 17 jaar zich gekwalificeerd.
Hieronder de 14-jarige Annejet van Dorsser uit Huizen met haar 7-jarige IJslander Kjarval vom Schloss Nienover, die bij Stad & Lande Ruiters in Blaricum en frá Skoti in Weesp traint.

Annejet en Kjarval wisten samen een mooie 6e plaats te halen in de V4 en in de trail.

Gangenproef
De V4 Special Fourgait is een gangenproef op een ovaalbaan, waarin de ruiters de stap, draf, galop en tölt - een extra gang van IJslandse paarden - mooi gescheiden moeten kunnen laten zien. Het speciale in de V4 is dat het vooral gaat om de harmonie tussen ruiter en paard.
De trail is een behendigheidsparcours dat de ruiters op hun paard afleggen en waarbij de communicatie en het vertrouwen tussen ruiter en paard enorm belangrijk is.

"Ook de andere Nederlandse en buitenlandse jongens en meisjes deden het erg goed. Al met al een geweldig internationaal evenement, waaraan de beste IJslander ruiters ter wereld mee mochten doen en hun passie voor IJslandse paarden met elkaar konden delen", aldus de moeder van Annejet, die trots is op de prestatie van haar dochter.