Twee crossmotoren
gestolen op Hoornsehop

door Floris Hulleman

HUIZEN - Twee crossmotoren zijn in de nacht van woensdag op donderdag ontvreemd bij een inbraak aan de Hoornsehop. De eigenaar schat dat er voor ongeveer 10.000 euro aan waarde gestolen is.

Het gaat om onder andere een KTM die voorzien was van een opvallende, persoonlijke kappenset. De tweede motor betrof een blauw met witte Yamaha kindercrosser. De motoren hebben geen kentekenplaten omdat ze alleen voor wedstrijden worden gebruikt.

Geen amateurs
De eigenaar heeft helemaal niets van de diefstal gemerkt. "Ik ben lekker rond twaalf uur gaan slapen en heb verder niks gehoord. Achterburen hebben wel iets gemerkt rond de klok van drie. De poort is opengebroken en de dieven zijn drie kwartier bezig geweest in de schuur", vertelt het slachtoffer. "Ze hebben er aardig wat werk van gemaakt. Het is echt een doelgerichte actie geweest, dit zijn geen amateurs."
Niet alleen de crossmotoren zijn ontvreemd uit de schuur, de inbrekers hebben ook andere onderdelen meegenomen. "Duur gereedschap, boormachines, helmen en zelfs bodyprotectors voor tijdens het rijden."

Aangifte
De eigenaar heeft de volgende dag aangifte gedaan en de politie heeft sporenonderzoek gedaan. Verder heeft hij bij buren beelden opgevraagd. "Je ziet op de beelden dat het om twee personen gaat. Je ziet helaas alleen maar schimmen, verder niets", vertelt de man enigszins teleurgesteld.

Ontstemd
Hij is ontstemd over het voorval. "Ze gaan met hun poten aan mijn spullen zitten, ga er lekker zelf voor werken", aldus de boze eigenaar.

Getuigen kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844.