Zondag is er het Oogstfeest op de Larense akkers. Foto: Huub Slokker
Zondag is er het Oogstfeest op de Larense akkers. Foto: Huub Slokker Foto: Huub Slokker

donderdag 25 augustus

Tijd voor Meedoen

Wijkcentum 't Vuronger Huizen 12.00 uur

Bezoek de gratis inloop voor vragen over smartphone, tablet en digitale fotografie. Neem uw apparaat mee. 10.00 tot 12.00 uur.

en vrijdag 26 augustus

Kinderzomerspektakel

De Hilt Eemnes 12.00 uur

Traditioneel organiseert De Hilt aan het einde van de zomervakantie de Kinderzomerspektakeldagen voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Dit jaar is het (toepasselijke) thema voor Eemnes 'Op de Boerderie'. Kaarten à € 15,- (één kaart is voor beide dagen) reserveren via www.dehilt.nl.

tot zondag 28 augustus

Lekker Laren 2016

Plein 1945 Laren

Verschillende restaurants en diverse aanverwante organisaties presenteren zich vanuit een gezamenlijk culinair platform. Bezoekers kunnen op ontspannen wijze genieten van vrijwel alle wereldkeukens en kookstijlen, kennismaken met (nieuwe) unieke horeca-aanverwanten en lifestyleproducten, kookpresentaties bijwonen en zelf deelnemen aan diverse workshops onder leiding van topchefs. Zie voor meer informatie lekkerlaren.nl.

vrijdag 26 augustus

Yoga op het stand

Gooierhoofd Huizen 10.30 uur

Yogacentrum Surya nodigt u uit om op het strand bij het Gooierhoofd in Huizen yoga mee te komen doen van 10.30 tot 12.30 uur. Neem wat te eten of te drinken mee zodat we na de yoga met elkaar kunnen lunchen. Alleen bij mooi weer. Aanmelden: koopmanschapjose@gmail.com of 035-5258410. Er zijn geen kosten aan verbonden.

'Kleine Nicolaas gaat op vakantie'

Het Brinkhuis Laren 14.30 uur

Het is het einde van het schooljaar. De zomervakantie is begonnen. De kleine Nicolaas, zijn ouders en Omi vertrekking richting zee en nemen hun intrek in het Beau-Rivage Hotel. Nicolaas maakt al snel nieuwe vrienden. Te midden van strand, hotel en bos, samen met zijn vrienden, familie, de strandwacht en de zwemleraar beleeft Nicolaas een vakantie die hij nooit meer zal vergeten. Entree: € 7,-.

VrijdagAvondmuziek

Nieuwe Kerk Huizen 20.00 uur

Tijdens een aantal concerten dit jaar in de serie 'VrijdagAvondmuziek' staat muziek van Max Reger en tijdgenoten centraal. Op het concert van vrijdagavond 26 augustus zal muziek gespeeld worden van o.a. Edward Elgar (1857-1934) (de 2de sonate) en uiteraard van Max Reger zelf (o.a. de choralfantasie 'Straf mich nicht in deinem Zorn'). De organist van de Nieuwe kerk, Richard Vos, zal zelf dit eerste concert van het najaar verzorgen.

Klassiek - piano/cellorecital

Het Brinkhuis Laren 20.15 uur

Marie Rosa Günter (1991) en Stanislas Kim (1993) spelen Beethoven en Strawinsky. Marie Rosa Günter studeert nu aan de Universiteit voor Muziek Theater en Media Hannover bij professor Bernd Goetzke. Stanislas Kim behaalde zijn conservatoriumdiploma al in 2010 aan de Muziekhogeschool te Hannover.

zaterdag 27 augustus

BOERenMARKT

De Blommenhoeve Eemnes 10.00 uur

De standhouders staan weer voor u klaar met hun biologische en (h)eerlijke producten om te laten proeven en over te vertellen. Iedereen is weer terug van vakantie, dus er is volle bezetting. De atelierwinkel is open voor de leukste cadeautjes en in de stal is er heerlijke koffie met oma's appeltaart. Kinderen tot tien jaar zijn uitgenodigd voor het indianenfeestje. Met of zonder je pony doe je mee aan allerlei spelletjes. Kom verkleed of laat je schminken. Start om 11.00 uur, kosten € 5,-. Opgeven: 06-51011139 of via info@deblommenhoeve.nl. De markt is geopend van 10.00 tot 15.00 uur.

Kringloopwinkel

Kringloopwinkel Stichting Servitas Huizen 10.00 uur

Zoekt u leuke en goedkope spullen? Kom dan tussen 10.00 en 14.00 uur naar onze gezellige kringloopwinkel in Huizen. U vindt bij ons een grote sortering meubels, kleding, huishoudelijke artikelen, boeken, dvd’s en cd’s. Spullen inleveren kan ook. Wilt u dat wij het komen halen, bel dan naar 035-5262931.

zondag 28 augustus

Oogstfeest Larense akkers

Stichting Oude Landbouwgewassen Laren 13.00 uur

Ondanks het regenachtige weer van de afgelopen tijd leveren de Larense akkers nog goede producten op. Nieuw zijn dit keer de pompoenen en Sint Jansrogge. Op het oogstfeest kan men aardappels rapen, de nieuwe Larense honingdressing proeven, Larens Blond drinken, Sint Jansroggemeel kopen, poffertjes eten en nog veel meer. Er is ijs voor de kinderen. Vermakelijk is ook de groep ganzen van ganzenhoeder Jurgen. Zie voor meer informatie sollaren.nl.

Zomerconcert

Het Brinkhuis Laren 14.30 uur

Het zomerconcert wordt verzorgd door de 88-jarige pianiste Riet Muller en de eveneens 88-jarige bassist 'Mango' Richie Hanson. Beiden zijn opgegroeid in het voormalig Nederlands-Indië. Daar was het gebruikelijk om tijdens zogenaamde koempoelans met elkaar muziek te maken. Iedereen deed mee, desnoods trommelend op een zeepkist. Riet Muller kent u wellicht van haar optredens in de Vernissage/Fort Werk IV te Bussum. Mango Richie speelde lange tijd bij de Zeister band The Kalamazoos en is nog steeds actief bij het Swing Fire Quartet. Ook is hij regelmatig in onze regio te vinden met zijn Hawaiian band.

maandag 29 augustus

Inloopspreekuur DigiTaalhuis Gooi

De Bibliotheek Huizen 14.00 uur

Bij het inloopspreekuur DigiTaalhuis Gooi kunt u met al uw vragen over het aanbod aan cursussen en activiteiten op het gebied van het leren van taal en digitale vaardigheden in het Gooi terecht. U kunt uw verhaal vertellen en uw vragen stellen. De medewerker zoekt samen met u naar een passende oplossing. Ook als u als taalvrijwilliger aan de slag wil om mensen (individueel of in groepsverband) te helpen om beter te leren lezen en schrijven kunt u terecht bij het spreekuur. Maandag van 14.00-16.00 uur. Vragen over het spreekuur of andere vragen? Mail: digitaalhuisgooi@gooisebibliotheken.nl of bel 035-6973000

29 augustus tot 29 oktober

Expositie. Kunst in Tergooiziekenhuis

Tergooiziekenhuis Blaricum

Hoe vat je abstracte begrippen in 2D-beeldtaal? Tiny de Graaf laat het zien in haar solotentoonstelling in het Tergooiziekenhuis, afd. Blaricum. Ook zal zij een aantal van haar vilten wandkleden en zijdeschilderingen laten zien. In de vitrines zijn sieraden en andere vilten voorwerpen te zien.

dinsdag 30 augustus

Ontmoeting fiets- en wandelmaatjes

Wijkcentum 't Vuronger Huizen 13.30 uur

Ontmoet andere fiets- en wandelliefhebbers en wissel ervaringen uit over verschillende routes tijdens deze ontmoeting voor fiets- en wandelmaatjes. U kunt aangeven wat voor afstand u wilt wandelen of fietsen (ook op elektrische fiets), waarna de groepjes worden gevormd. 13.30 tot 14.30 uur.


'Grand Budapest Hotel'

Het Brinkhuis Laren 14.30 uur

'The Grand Budapest Hotel' vertelt het verhaal van een legendarische hotelmanager van een beroemd Europees hotel. Tussen de oorlogen in raakt hij bevriend met een lobbyjongen die zijn beste vriend en vertrouweling wordt. Het verhaal draait om de diefstal van een onbetaalbaar schilderij uit de renaissance, de strijd om een enorm familiefortuin en de omwentelingen die Europa transformeren in de eerste helft van de 20e eeuw. Entree: € 7,-.

woensdag 31 augustus

Drie Gooise Dorpen

Gemeentehuis Huizen 13.30 uur

Het Fietsgilde rijdt de middagtocht Drie Gooise Dorpen, vertrek om 13.30 uur vanaf het Gemeentehuis Huizen. In deze tocht staat de geschiedenis van Huizen, Laren en Blaricum centraal. € 3,-.

'My Old Lady'

Het Brinkhuis Laren 14.30 uur

New Yorker Mathias Gold zit financieel gezien bijna volledig aan de grond. Hij vertrekt naar Parijs om een waardevol appartement dat hij geërfd heeft van zijn vader om te zetten in geld. Wanneer hij aankomt bij de woning treft hij een oude vrouw, Mathilde Giffard, die er samen met haar dochter woont. De Franse wet schrijft echter voor dat hij het huis pas mag verkopen na Mathildes overlijden. Ook komt Mattias tot de ontdekking dat hij zijn vader nauwelijks gekend heeft. Entree: € 7,-.

donderdag 1 september

Mindfulness

Bewustzijnscentrum BALA Huizen 9.30 uur

Doe mee aan de introductieworkshop en maak kennis met mindfulness. U wordt vrijblijvend geïnformeerd over deze achtweekse training. 9.30 tot 11.00 uur. Door Yvonne Kuijsters. Opgeven: info@mindfulcoach.net.

Themaochtend: 'Masters of the Golden Age'

Bibliotheek Eemnes 10.00 uur

Om te vieren dat de bibliotheek het boek 'Rijks: Masters of the Golden Age' van Marcel Wanders heeft verworven, wordt een ochtend over de beroemde Eregalerij van het Rijksmuseum georganiseerd. Wanders heeft met zijn boek een prachtige hommage gebracht aan de meest indrukwekkende collectie schilderkunst uit de 17e eeuw binnen Nederland, met als absoluut meesterwerk Rembrandts 'Nachtwacht'. Tijdens deze bijeenkomst neemt kunsthistorica Diana Kostman ons aan de hand van platen in dit bijzondere boek mee naar de topstukken. 10.00-12.00 uur. Entree vrij.

Overdag Toernooi

Tennisvereniging BLTC Blaricum 12.00 uur

Sport Skills organiseert het Overdag Toernooi. Dubbelwedstrijden tussen 9.30 en 14.30 uur. Lunch. Wijnworkshop en -proeverij door Wijnspecialist Taander. € 15,- per deelnemer. Lidmaatschap is niet vereist. Niveau 6 t/m 9. Voor volwassenen. Inschrijven: blaricum@sportskills.nl of 06-14444283.

Donderdag en vrijdag het Zomerspektakel bij De Hilt in Eemnes.