'Oplossing Keucheniusgebied
ligt binnen handbereik'

HUIZEN - Om tot een goed plan voor het hele Keucheniusgebied te komen, hebben gemeente en ontwikkelaar Gert-Jan Visser nog zeker anderhalve maand nodig. Het college van B en W vraagt de raad nu om tot 1 november de tijd te geven om met een integrale oplossing te komen.

Het gemeentebestuur is sinds juni dit jaar in overleg met Visser van Visser Bouw Maatschappij over het Keucheniusgebied. Een "constructief gesprek", aldus B en W, over het exclusief ontwikkelrecht voor het gehele Keucheniusgebied. Visser Bouw Maatschappij is eigenaar van Keucheniusstraat 17-19, dat aan de overkant ligt van het te ontwikkelen Keucheniushof. De gemeente wil een totaalplan waarmee het dorpscentrum gediend is.

Handbereik
"Een oplossing voor het Keucheniusgebied ligt binnen handbereik. Het participatieproces is afgerond. Nu kan het college een breed gedragen resultaat aanbieden aan de raad", meldt het college aan de gemeenteraad. "De participanten en het college hebben de wens om het Keucheniusgebied echt af te ronden en daarom wordt met Visser nu gesproken over een exclusief ontwikkelrecht voor het gehele gebied."

Marktconforme voorwaarden
"Dit dan tegen marktconforme voorwaarden en passend binnen de regels die gelden bij een gunning op deze basis. Een dergelijk model vraagt nogal wat tijd", zo gaat het college verder. "Rekening houdend met de ambitie uit het collegeprogramma stelt het college de raad voor om Visser Bouw Maatschappij en de gemeente de tijd te geven tot 1 november van dit jaar. Deze tijd is nodig om tot een integrale oplossing te kunnen komen."

Het 'Keu-gebied' ligt al jaren braak. De beoogde nieuwbouw gaat Keucheniushof heten en moet passen bij de omgeving.