Haalbaarheidsonderzoek naar kleinschalige camping

HUIZEN – Er komt toch een haalbaarheidsonderzoek naar de mogelijkheden voor een kleinschalige camping in Huizen. Dat hebben raadsleden vorige week besloten tijdens de behandeling van dit onderwerp in de commissievergadering.

Tijdens de vergadering werd gesproken over verschillende burgerinitiatieven. Een daarvan was van Ben Morsch. Hij is aangesloten als activiteitenbegeleider bij het RIBW en begeleidt mensen met een psychiatrische achtergrond. Hij wilde graag de huidige camperplaats uitbreiden met een kantoortje. Daar zou dan een re-integratieproject gerealiseerd kunnen worden. Hier zag de raad echter weinig heil in.
Positievere reacties kwamen er op de ideeën van Johan Meijwaard. Hij deed een oproep na het wegvallen van toeristische plekken op camping Woensberg. Meijwaard vindt het onvoorstelbaar dat Huizen straks geen echte camping meer heeft en stelde een plan op.
Voor de vakantie gaf de raad opdracht tot een onderzoek. In eerste instantie adviseerde de gemeente dat er op de Wolfskamer geen ruimte is voor een camping. Ook zijn er binnen de gemeentegrenzen geen alternatieve locaties. Over deze analyse boog de raad zich tijdens de commissievergadering.

Volgens de SGP lag de focus bij het onderzoek van het college iets te veel bij een grootschalige camping. "De scoop zou iets meer moeten liggen op het kleinschalige." Leefbaar Huizen en D66 waren al snel voorstander van extra onderzoek. Ook de PvdA was voor een onderzoek. "Wij zijn anders bang dat het als een nachtkaars uitgaat."

Mogelijkheden
Na een lange discussie besloot uiteindelijk een meerderheid van de commissie dat er aanvullend onderzoek moet komen. Uit dit onderzoek moet blijken wat de mogelijkheden zijn voor een kleinschalige camping in Huizen.