Quintus met zijn zojuist gewonnen prijs.
Quintus met zijn zojuist gewonnen prijs.

Quintus wint open kampioenschappen van Vlaanderen

HUIZEN - Quintus van Amstel, ook wel bekend als de paarse goochelaar, heeft dit weekeinde de eerste prijs close-upgoochelen in de wacht gesleept op de open kampioenschappan van Vlaanderen. Eerder dit jaar behaalde de 33-jarige Huizer de titel Nederlands Kampioen straatgoochelen.

Close-upgoochelen is een categorie in de goochelkunst waarbij een klein groepje toeschouwers zich dicht bij de artiest bevindt. Omdat de kunsten zich onder de neus van de toeschouwers voltrekken, is een feilloze vaardigheid essentieel.
"Sterke magie, maar ook humor en interactie zijn voor mij enorm belangrijk. Het gaat niet om mij of om wat ik allemaal kan. Ik wil echt contact maken met mijn publiek en dan samen een wonder meemaken. Een act die bij bruiloften of bedrijfsfeesten mensen met elkaar kan verbinden, dat vind ik mooi. Even een bijzonder moment maken dat niet snel vergeten zal worden, dat is mijn insteek", aldus Quintus.

Zijn kunsten maakten zowel bij het publiek als bij de vakjury veel indruk. Het was een bizarre en hilarische act en nooit eerder gezien in de goochelwereld. Een gekozen speelkaart verdween meerdere keren en kwam tot vijf keer toe terug met behulp van een 'vliegende schotel'.

"Normaal heb ik een hekel aan goochelen, maar dit was fantastisch", is iets dat Quintus vaak te horen krijgt. Hij ervaart dit als een groot compliment. "Ik maak al mijn attributen zelf en schrijf ook veel van mijn scripts zelf. Ook mijn kleding maak ik zelf. Op deze manier zijn mijn acts anders dan anders. Het is echt iets van mijzelf en het publiek merkt dat."