Een uitsnede uit het werk van Ilse Kramer.
Een uitsnede uit het werk van Ilse Kramer.

Kunstenaars tonen trots hun
werk tijdens 20e AtelierRoute

HUIZEN - De 20e AtelierRoute wordt zaterdag 8 en zondag 9 oktober gehouden. Dan zetten 47 kunstenaars in Huizen van 11.00 tot 17.00 uur de deuren van hun atelier wagenwijd open. Schilders, tekenaars, keramisten, beeldhouwers, fotografen en edelsmeden tonen dan hun nieuwste werk. In veel ateliers is ook informatie te vinden over de cursussen en workshops die de kunstenaars organiseren.

In de Kunstuitleen in de bibliotheek aan het Plein 2000 is vanaf zaterdag 1 oktober een overzichtsexpositie ingericht met werk van alle deelnemende kunstenaars. Tijdens de AtelierRoute is de tentoonstelling zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur geopend en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. De expositie kan dienen als startpunt van een zelf gekozen route door de hele gemeente. Er is een folder met uitgebreide informatie en een plattegrond beschikbaar.
Ook in etalages en winkels in het Hart van Huizen en winkelcentrum Oostermeent is werk van deelnemende kunstenaars te zien. Daarnaast is de speciale jubileumtentoonstelling 'Het ontembare verlangen om te delen…!' in het Huizer Museum in dit weekend te bezoeken. Deze tentoonstelling met de daaraan gekoppelde ontmoetingen met kunstenaars en de kinderworkshops in het museum is er tot 31 oktober.
Omdat het evenement dit jaar voor de twintigste keer georganiseerd wordt, hebben veel deelnemende kunstenaars kleine kunstwerken gemaakt die worden aangeboden voor een klein prijsje. Voor 50 euro kunnen bezoekers werk in olieverf, acryl, gemengde technieken of zelfs driedimensionaal kopen. Van dat bedrag gaat 10 euro naar stichting De Vrolijkheid die kinderen in asielzoekerscentra laat schilderen en tekenen, met klei werken, muziek maken en dansen. De kinderen krijgen daardoor de kans hun creativiteit aan te boren en weer even kind te zijn.

Winnen
De AtelierRoute biedt kansen voor bijzondere ontmoetingen tussen kunstenaars en kunstliefhebbers. Bezoekers kunnen ook dit jaar weer een waardebon van 200 euro voor de aankoop van een kunstwerk winnen. Het enige dat ze daarvoor moeten doen is een bon invullen. Wie meer kunstenaars bezoekt, mag meer bonnen invullen. Extra prijs is een proefabonnement van 3 maanden op de kunstuitleen, beschikbaar gesteld door de Kunstuitleen/Bibliotheek.

Keramiek van Diet Wessels.
Een beeld van Dominique Prins.