Vorig jaar was er veel belangstelling.
Vorig jaar was er veel belangstelling. Foto: Denise Bakker

Promotie- en trainingsdag keepers bij s.v. Huizen

HUIZEN - Voetbalvereniging s.v. Huizen houdt op 21 oktober een promotie- en trainingsdag voor keepers. Het is de tweede keer dat deze dag wordt georganiseerd. "Vorig jaar hadden wij 160 deelnemers."

Denise Bakker is één van de organisatoren van dit evenement en is zeer enthousiast. "Dit is een uniek evenement, omdat er voor keepers niet snel iets georganiseerd wordt. Vorig jaar hadden wij veel aanmeldingen, dat hoop ik dit naar natuurlijk weer te evenaren", zo blikt ze terug en vooruit.
Het programma staat in het teken van het doel verdedigen; techniek en inzicht worden bijgeschaafd, er is aandacht voor specifieke keepers-warming-up, en ook het keepersspel en wedstrijdvormen komen aan de orde.

"Daarnaast wordt het een dag met veel duiken, vallen en wedstrijdjes spelen zoals echte topkeepers doen", aldus Bakker.

Intensief
Het enthousiasme onder de deelnemers was vorig jaar erg hoog, al moest er wel hard gewerkt worden tijdens de trainingen. "De trainers nemen hun vak serieus. Intensief is het wel: geen team om je in te verschuilen, geen medespelers die je even uit de wind houden. Daarbij moeten de deelnemers voor sommige oefeningen nadrukkelijk het lijf-aan-lijf-gevecht aan om de bal te veroveren", licht Bakker toe.

Opgeven
De training is van 10.00 uur tot 16.00 uur. Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met Frans Hoek Sport. Opgeven voor het evenement kan via de website: www.svhuizen.nl of mail naar keepers@svhuizen.nl.