Verschillende geïnteresseerden bekijken de modeltreintjes tijdens de senioreninformatiedag in de bibliotheek.
Verschillende geïnteresseerden bekijken de modeltreintjes tijdens de senioreninformatiedag in de bibliotheek. Bob Awick

Seniorenmarkt 'moeite waard'

HUIZEN - De Samenwerkende Ouderenbond Huizen (SOH) organiseerden op Nationale Ouderendag een speciale informatiedag voor senioren.

In de bibliotheek konden ouderen terecht voor uiteenlopende onderwerpen. Van hobby's en voeding tot aan persoonlijke verzorging. De seniorenmarkt werd afgelopen vrijdag geopend door wethouder Janny Bakker. "Seniorenmarkt in bibliotheek Huizen is écht een bezoekje waard. Gezellig en verrassend", liet de wethouder weten via sociale media.

Bij verschillende tafeltjes konden mensen terecht. Zo was er een speciale tafel gewijd aan voeding. Bij een ander tafeltje konden mensen terecht voor bewegingslessen.

Het doel van de informatiedag is deels het stimuleren van de sociale contacten. "Het onderhouden daarvan is van groot belang om er niet alleen voor te staan", laat de organisatie weten.
Daarnaast was er veel aandacht voor de invulling van vrije tijd. "Dit vraagt om een plezierige besteding." Daarvoor waren meerdere verenigingen uitgenodigd op bijvoorbeeld het gebied van modelbouw, historie en cultuur.

De Huizer Klederdrachtgroep verzorgde een gezellige ontvangst.