Afbeelding
Foto: Oscar Bulthuis

Oscar Bulthuis

Mountainbiket 400 kilometer in Nicaragua voor stichting WereldOuders, 45 jaar, in Huizen sinds 1985

Een mooie, sportieve uitdaging?
"Meer dan een sportieve uitdaging. Ik heb nog nooit gemountainbiket en heb een beetje een moeilijke knie, maar ik doe er alles aan om deze tocht uit te rijden en als het even kan er ook nog van te genieten!"

Wat verwacht je van de trip?
"Dat het zwaar zal zijn, maar ook dat het prachtig zal zijn. Niet alleen de natuur, maar ook het contact met de mensen en natuurlijk de weeskinderen waar we dit allemaal voor doen."

Waarom vind je het belangrijk om je maatschappelijk in te zetten?
"Ik heb het heel erg goed in Nederland. Tijdens mijn wereldreizen heb ik gezien wat armoede is en met relatief weinig geld kunnen we veel goeds doen."

Steun je nog meer doelen?
"Naast deze fietstocht steunen wij Wereldouders ook structureel; wij hebben drie weeskinderen financieel geadopteerd. We steunen ook nog een handvol andere goede doelen, maar het accent ligt voor ons heel duidelijk bij Wereldouders."

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Ik ben oprichter en directeur van De Starters Academie. Hiermee helpen wij startende ondernemers met het vak ondernemen. Veel starters draaien moeizaam omdat ze een aantal zaken niet goed onder de knie hebben."

Wat is je favoriete plek in Huizen?
"Ik twijfel tussen de pier van de Oude Haven en het Surfstrand."

Huizen mist nog ...?
"Een KFC, mijn enige zwakke plek als het om fastfood gaat."

Als je een dagje de burgemeester van Huizen was, wat zou je doen?
"Ik zou onmiddellijk alle bestemmingsplannen afschaffen die ondernemers met leuke ideeën nu in de weg zitten."

Welk lokaal nieuws houdt je bezig?
"De waterplantenproblematiek op het Gooimeer is toch wel iets wat mij bezighoudt. Zowel op mijn boot als wanneer ik op het strand zit en het stinkt weer eens, is dit geen visitekaartje."