Bewoners Advies Raad Versa Welzijn zoekt nieuwe leden

HUIZEN - Versa Welzijn is voor de Bewoners Advies Raad (BAR) op zoek naar twee nieuwe leden. Lid Henk Mos laat weten wat eventuele kandidaten kunnen verwachten.

"Versa Welzijn heeft in 2015 een aantal burgers, mooier gezegd inwoners van Huizen, gevraagd of zij zitting wilden nemen in een advies/klankbordgroep, de zogenaamde BAR. BAR staat voor Bewoners Advies Raad. Omdat ik graag iets wilde doen in het sociaal en maatschappelijk domein heb ik samen met vier anderen zitting genomen in deze net opgerichte BAR. Helaas zijn er om moverende redenen dit jaar twee leden gestopt en daarom zijn wij op zoek naar twee nieuwe leden", vertelt Henk.
"Toen ik hiermee begon, had ik niet echt een idee wat het allemaal inhoudt. Nu, een jaar verder, kan ik alleen maar zeggen dat er niet alleen een wereld voor mij is opengegaan, maar ook een boeiende wereld waar heel veel in kan - of moet - gebeuren. Als je gewoon elke dag naar je werk kunt gaan, verder geen problemen hebt, ben je gezegend en heb je misschien geen flauw idee wat er allemaal in onze wijken gebeurt om mensen, mede-dorpsbewoners, te helpen, te ondersteunen en een plek te bieden waar ze zich thuis voelen. Omdat het zo boeiend is, durf ik van harte hier een oproep te doen: Als je tijd hebt en iets wilt doen voor het welzijn van de inwoners van Huizen, meld je dan aan."

Wat wordt er verwacht:
- De deelnemers aan de BAR dienen interesse te hebben in het sociaal en maatschappelijk welzijn in Huizen en begaan te zijn met de inwoners.
- De BAR adviseert het gebiedsteam en heeft het karakter van een klankbordgroep die de sociaal, jeugd -en maatschappelijk werkers van het gebiedsteam adviseert. En de BAR-leden luisteren naar wat er leeft binnen het Gebiedsteam
- De BAR vergadert elke zes weken
Wie geïnteresseerd is of vragen heeft kan mailen naar henkmos@ziggo.nl.