Veel winkelinbraken in de Oostermeent.
Veel winkelinbraken in de Oostermeent. Foto: Carin van den Berg

Politie zoekt getuigen winkelinbraken en beroving

HUIZEN - De politie is op zoek naar getuigen van een beroving die zondag 16 oktober plaatsvond bij winkelcentrum de Kostmand. Daarnaast zoekt de politie naar getuigen van winkelinbraken van afgelopen weekend.

Een kledingwinkel in winkelcentrum Oostermeent is afgelopen weekend tweemaal overvallen. Hierbij is een grote hoeveelheid damesjassen gestolen. De eerste inbraak vond in de nacht van vrijdag op zaterdag plaats rond half vijf in de morgen. Een nacht later, precies rond hetzelfde tijdstip, was het opnieuw raak. Bij beide inbraken werd een ruit ingegooid.

De laatste maand is het winkelcentrum vaker slachtoffer van inbraken. Eerder werd er bij een andere modezaak en de Gall & Gall ingebroken.

De politie laat weten de inbraken van afgelopen weken in onderzoek te hebben. Op dit moment heeft dat nog niet geleid tot een verdachte.

Brutale diefstal
Daarnaast is de politie op zoek naar twee jonge jongens die verantwoordelijk zijn voor een brutale diefstal op zondag 16 oktober. Een 16-jarige Huizer was toen rond acht uur aan het hardlopen over de Gemeenlandslaan.

Ter hoogte van winkelcentrum de Kostmand werd hij aangesproken door twee jongens op een fiets. "Ze vroegen hem naar de tijd. Toen de jongen zijn telefoon pakte om daarnaar te kijken, trokken ze zijn telefoon uit zijn handen", laat de politie weten.

Duw
De jongen verzette zich echter en gaf een duw. "Daardoor viel de telefoon uit zijn handen en fietste het duo weg richting Stuurboord."

De politie is op zoek naar twee, zeer jonge, jongens van tussen de 12 en 14 jaar. De ene heeft een donkere huidskleur, fors postuur, gemillimeterd haar en hij droeg een zwarte jas tot op de heupen. De andere jongen is licht getint, heeft een slank postuur en kort, zwart opgeschoren haar.

Melden
Getuigen kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.