Er zijn diverse categorieën waarin meegelopen kan worden.
Er zijn diverse categorieën waarin meegelopen kan worden. Foto: Bob Awick

Lidl Wolfskamerloop wordt voor 68ste keer gehouden

HUIZEN - De Wolfskamerloop - sinds 2011 Lidl-Wolfskamerloop - vindt op zondag 30 oktober voor de 68e keer plaats in Huizen. Het populaire loopevenement wordt traditiegetrouw georganiseerd door Atletiekvereniging Zuidwal.

De organisatoren verwachten in totaal ongeveer 1.000 inschrijvingen. Bekende deelnemende wedstrijdlopers zijn dit jaar onder anderen: Nina Bakker, Sandra Moen en Louran van Keulen. De voorinschrijving is tot en met vandaag 25 oktober open, maar deelnemers kunnen nog tot 45 minuten voor de wedstrijd op de dag zelf inschrijven op de locatie. De afstanden waarover gelopen kunnen worden:
600 m - jongens en meisjes - 'Kabouterloop'- met maximaal één begeleider - nieuw dit jaar
1,2 km - jongens en meisjes - geboortejaar 2006 - 2010
2,3 km - jongens en meisjes - geboortejaar 2001 - 2005
5 km loop
10 km loop

Sporthal Wolfskamer
Nieuw dit jaar is de locatie, namelijk Sporthal Wolfskamer aan de IJsselmeerstraat 3d. Hier kunnen lopers terecht voor inschrijving en het ophalen van de startnummers met de wedstrijdchip. Ook kunnen de deelnemers zich hier verkleden, douchen en gebruikmaken van de gratis massage.
De locatie is goed te bereiken met de auto en met het openbaar vervoer. Parkeren is gratis.
Het parcours is meestal vlak, loopt door het prachtige bos- en recreatiegebied van De Wolfskamer en langs de Gooimeerkust in Huizen en een stukje door Naarden. Het traject is volledig autovrij.
De routebeschrijving en alle andere informatie staat op de site wolfskamerloop.nl.