Sinterklaas gaf de kinderen samen met burgemeester Fons Hertog een hand bij zijn aankomst vorig jaar.
Sinterklaas gaf de kinderen samen met burgemeester Fons Hertog een hand bij zijn aankomst vorig jaar. Foto: Bastiaan Miché

Aankomst Sinterklaas op zaterdag 12 november

HUIZEN - De wintertijd is afgelopen weekeinde ingegaan en dat betekent ook dat Sinterklaas al weer snel naar Nederland en naar Huizen komt. Direct na de landelijke aankomst in Maassluis op 12 november vaart Sint door naar de haven bij het Nautisch Kwartier, waar hij weer hoopt op een enthousiaste ontvangst van duizenden kinderen.

"We hebben vorig jaar zo'n 6.000 bezoekers gehad bij de intocht. Het was een groot succes en we hebben veel complimenten gehad. Het was gelukkig ook mooi weer. Alleen aan het einde was er een spatje regen. Reden om aan het programma dit jaar niets te veranderen", laat Frits Groenewoud van het Sint Nicolaas Comité Huizen weten. Ook de Pieten zullen niet veranderen. "We hebben overleg gehad en ze zijn in Huizen al een tijd 'botterbruin' en dat blijven ze."

PROGRAMMA
Zaterdag 12 november

Pakjesboot 15 wordt rond 15.30 uur verwacht in het Nautisch Kwartier. Vanaf 15.15 uur komt de boot in zicht. Voor de 25 mooist verklede kinderen heeft Sint overigens een extra leuke prijs in petto. De winnaars worden rond 16.30 uur bekendgemaakt in de botterwerf. Bezoekertjes kunt dan ook met Sint en de Hoofdpiet op de foto.

Pieten zijn in Huizen al een tijd 'botterbuin' en dat blijven ze

Vrijdag 18 november
Rond 18.30 uur arriveert Sint in het Hart van Huizen. Als Sint is gearriveerd start een sfeervolle lampionnenoptocht. Wie wil meelopen kan zelf een leuke lampion in elkaar knutselen. Vervolgens gaat Sint in optocht naar zijn slaapkamer bij de Gooische Meuck met een speciale entree via Havenstraat 10. Er is ook een leuke kleurplaat. Op 3 december worden de winnaars van de kleurwedstrijd bekendgemaakt.

Zaterdag 19 november
Van 12.00 tot 15.00 uur is er weer een leuke Pietenschool in winkelcentrum Het Holleblok. Kinderen kunnen er Pieten Vangen, 4-Pieten-op-1-Rij spelen, Schoorsteen gooien, Pakjes schuiven en nog veel meer toepasselijke dingen leren. Er zijn heerlijke limonade en pepernoten en er is een kleine attentie als alle onderdelen van de Pietenschool goed zijn gedaan.

Zaterdag 26 november
Sinterklaas arriveert vandaag per platbodem in de haven van de Oostermeent. Op de boot een prachtig Pietenorkest dat gezellige Sinterklaasliedjes ten gehore brengt. Als Sint aan land is gekomen, zal hij zich naar het plein begeven waar nog een gezellig sinterklaasfeest zal plaatsvinden in een grote tent. De middag begint om 15.00 uur en Sint zal rond 17.00 uur weer vertrekken.

Zaterdag 3 december
Vlak voor pakjesavond brengt Sint opnieuw een bezoek aan het Oude Dorp. Van 11.00 tot 15.00 uur viert Sint samen met Hart van Huizen en de weekmarkt een feestje met diverse activiteiten voor de kinderen. Om 14.30 uur is de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd in de slaapkamer van Sinterklaas.

Het programma staat ook op de Havenvansint.nl.